Endelig positiv egenkapital for EHH: – Dette går definitivt rette veien

MYE Å SMILE FOR: Avtroppende styreleder i EHH, Svein Tollersrud, kunne presentere positive tall for årsmøtet i klubben tirsdag. Foto: Anita Høiby Gotehus

MYE Å SMILE FOR: Avtroppende styreleder i EHH, Svein Tollersrud, kunne presentere positive tall for årsmøtet i klubben tirsdag. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum Håndball Herrer kunne presentere en positiv egenkapital på en halv million kroner på tirsdagens årsmøte. – Det er bare å gratulere absolutt alle som har vært med på løfte klubben til nye høyder, sier avtroppende styreleder Svein Tollersrud.

DEL

For regnskapet for 2017 er hyggelig lesning for Elverum Håndball Herrer.

EHH økte omsetningen fra snaut 14,5 millioner kroner i 2016 til drøyt 16,5 millioner kroner i 2017, og leverte et driftsresultat på 1.052.844 kroner.

Det har i alle vesentlighet gått med til å øke egenkapitalen, som i fjor var på minus 478.177 kroner.

I 2017 er det endelig grønne tall for herrelaget, som kan presentere en egenkapital på 529.705 kroner.

Det betyr at den negative egenkapitalen, som i 2014 var på svimlende 4,6 millioner kroner og truet hele klubbens eksistens, er forbedret med over fem millioner kroner på fire år.

For i 2015 var 4,6 i minus, blitt til en drøy negativ million - før man var oppe på en halv million i negativ egenkapital i fjor.

Og i 2017 er det altså endelig positive tall for herrelaget til Elverum Håndball.

Det gleder selvsagt avtroppende styreleder Svein Tollersrud.

Takker fellesskapet

– Kortversjonen er at vi har hatt en meget aktiv sesong, med blant annet Champions League som har gitt oss gode inntekter. Alle i og rundt klubben, fra det sportslige til det administrative og ikke minst næringsliv og frivillige har bidratt til at vi nå kan levere gode tall, konstaterer Tollersrud, og legger til:

– Ved å øke inntektene ganske kraftig, samtidig som vi har hatt fokus på å holde kostnadsnivået så lavt som mulig, har vi klart å levere et godt overskudd. Jeg er veldig glad for at vi nå endelig kan vise til positiv egenkapital, og at vi har klart å snu en situasjon som for bare få år siden så veldig stygg ut. Det er bare å gratulere absolutt alle som har bidratt, for dette har blitt gjort i fellesskap!

Mindre marginer uten mesterliga

Og Tollersrud er også klar på at verdien av Champions League, strekker seg langt utover det sportslige produktet.

– Store deler av årets overskudd må tilskrives Champions League. At vi gikk rett inn i gruppespillet var utrolig positivt, og så er vi også veldig fornøyde med at vi klarte å utnytte mesterligaplassen til å øke inntektene våre. Når det er sagt, er ikke en CL-plass noe vi kan regne med hvert år, og derfor må vi sette tæring etter næring, og fortsette å være nøkterne, påpeker Tollersrud, og legger til:

– Vi hadde fortsatt levert et positivt resultat også uten Champions League, men med mye mindre marginer. Nå blir det viktig å fortsette å bygge en økonomisk buffer, være nøkterne og sørge for å fortsette den gode jobben som har blitt gjort de siste årene.

Dermed blir det ingen kjøpefest for A-laget før sesongen som kommer:

– Vi har jo allerede det beste laget. Elverum har blitt en attraktiv klubb, og nå har vi også lykkes med å få på plass en langsiktighet i spillerstallen. I tillegg gror det godt i egne rekker, så vi har stor tro på eget produkt også i årene som kommer, fastslår Tollersrud.

Positive tall over hele linja

Også i hovedlaget leverer man meget solide tall.

Klubbens totalomsetning for 2017 var på 20.741.462 kroner, og driftsresultatet endte på snaut 1,7 millioner kroner. Positiv egenkapital for hovedlaget lyder på 1,9 millioner kroner.

Yngres avdeling leverte et resultat på snaut 400.000 kroner.

– Vi har positiv egenkapital i alle grupper og alt er under kontroll. At vi har 1,9 millioner kroner i total positiv egenkapital, vitner om en sunn og god økonomi. Dette går definitivt rette veien, oppsummerer Svein Tollersrud.

Artikkeltags