Flere klubber vil ha Apelgren

SUKSESSTRENER: MIchael Apelgren har vært trener i Elverum i tre sesonger, og har løftet klubben til nye høyder. Slikt går naturligvis ikke upåaktet hen i resten av håndball-Europa. Foto: Anita Høiby Gotehus

SUKSESSTRENER: MIchael Apelgren har vært trener i Elverum i tre sesonger, og har løftet klubben til nye høyder. Slikt går naturligvis ikke upåaktet hen i resten av håndball-Europa. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Michael Apelgren går nå inn i sin siste kontraktfestede sesong med Elverum Håndball. Klubben ønsker å beholde sin suksesstrener, men det er flere som ønsker seg en nærmere prat med svensken. Blant annet den svenske storklubben Sävehof.

DEL

Michael Apelgren står foran sin fjerde sesong som Elverum-trener, og sin tredje strake sesong som EHHs hærfører i Champions League.

Slik blir naturlig nok lagt merke til. Både her hjemme, i Apelgrens hjemland Sverige og ute i Europa.

Svensken kom til Elverum som spiller, men la karrieren på banen til side, og viste seg siden som et enormt trenertalent som har ledet EHH til nye høyder.

Og Elverum Håndball er klare på at de ønsker å beholde sin karismatiske trener.

– Micke er vårt soleklare førstevalg. Vi ønsker at han skal fortsette å bygge på det vi har fått til de siste årene, konstaterer sportslig leder i EHHs styre, Bjørnar Myhren.

Han varsler at klubben vil sette seg ned med Apelgren for konkrete samtaler i løpet av september, og at klubben håper på en relativt rask avklaring.

LES OGSÅ: Hvor lang er en strek?

Har kjøpt hus i Göteborg

Men Elverum kan få konkurranse. Etter det Østlendingen erfarer, er det flere internasjonale klubber som også har fattet interesse for Apelgren.

Svensken selv er ikke interessert i å dra opp hypen rundt egen person, og sier til Østlendingen at han veldig gjerne kan tenke seg å jobbe med Elverum videre.

– Men det er en totalsituasjon som skal gå opp, og jeg har flere enn bare meg selv å ta hensyn til, sier Elverum-treneren, som har samboer og to barn.

– Familiens plan, som jeg har vært helt åpen og ærlig om hele tiden, har vært at vi skal tilbake til Göteborg og Sverige når vår eldste datter, Isabel, begynner på skolen. Det gjør hun neste høst, forteller svensken, som har sterke bånd til verdens største håndballklubb, Sävehof, som holder til i nettopp Göteborg.

Hans svigerfar, Stefan Albrechtson, er klubbdirektør i klubben, og både han selv og samboeren Therese har spilt i Sävehof.

Familien Apelgren/Albrechtson har også kjøpt seg villa i Göteborg, som de foreløpig ikke har bestemt seg for om de skal bo i selv eller om de vil leie ut.

– Det er en klubb jeg kjenner godt, og naturlig nok snakker jeg med folk der også. Men det er ikke noe mer konkret enn det. Jeg har en god og åpen dialog med både Elverum og Sävehof, og så kommer vi til å ha mer konkrete samtaler i løpet av kort tid, sier Apelgren.

– Så huskjøp i Göteborg betyr ikke at du har slått fra deg Elverum?

– Nei, absolutt ikke. Vi må som sagt gjøre en totalvurdering. Vi har lenge vært forberedt på at vi må ta en ny avgjørelse om framtiden i høst, og foreløpig er det relativt åpent, sier Apelgren.

Sävehof-interesse

Og i Sävehof er man også meget klar over svenskens situasjon.

– Vi kjenner jo Micke så godt, så dette er ikke noe nytt for oss, sier sportssjef i Sävehof, Anders Eliasson.

– Sitter dere klare med åpne armer om han flytter hjem til Göteborg?

– Vi er absolutt interesserte. For oss handler det om å bygge en sterk og god organisasjon, og vi har mange ulike roller som skal fylles. Vi skal sette oss ned å snakke om dette i nær framtid, og så vil vi også ha samtaler med Micke når den tid kommer, sier Eliasson, som er forberedt på at det er flere som ønsker en nærmere prat med svensken.

– Vi vet at Elverum ønsker å beholde ham, og at det er interesse fra andre land i Europa. Micke er en meget håndballklok og dyktig trener, og i tillegg er han en herlig person, så det er ikke noe rart at det er flere som er interesserte, konstaterer Eliasson overfor Østlendingen.

LES OGSÅ: Varsler knalltøff kamp om spilletiden

Avklaring i september

Apelgren selv er klar på at han trives veldig godt som hovedtrener i Elverum Håndball:

– Det har skjedd utrolig mye på de tre årene jeg har vært her. Å bli en etablert håndballtrener har vært noe jeg har drømt om, og selv om det har vært noen tøffe perioder, har jeg lært enormt mye, og jeg er spesielt stolt over at vi har gått fra å være en klubb med 4,6 millioner i minus, til å bli en Champions League-klubb, sier svensken.

Så gjenstår det å se om Elverum kan beholde sin suksesstrener, eller om man må ut på trenerjakt i løpet av høsten.

– Vi håper og tror Micke har lyst til å fortsette på det prosjektet han har startet på her hos oss, og vi vil nok få en avklaring på dette i løpet av september, sier Myhren i EHHs sportslige ledelse.

Artikkeltags