Kampen åpnet rotete for gjestene sin del.

Bakspillerne søkte ved flere anledninger Petter Øverby inne på linja, men med vekslende hell.

Fire tekniske feil i løpet av kampens fem første minutter ga Bækkelaget gode overgangsmuligheter, og etter fem minutters spill var hjemmelaget foran med 4-2.

Elverum fikk justert seg noe inn, selv om de enkle feilene fortsatte å prege deler av angrepsspillet.

De første minuttene var det Luka Mitrovic som alene gjorde at Elverum holdt følge med Bækkelaget.

På stillingen 7-5 til hjemmelaget etter drøye 12 minutter tok Michael Apelgren timeout. Da hadde gjestene gjort åtte tekniske feil.

Men angrepsspillet ble ikke bedre av den grunn. Det ble nesten bare verre.

Hvittrøyene kastet bort ballen i angrep gang på gang, og ble straffet gang på gang. For i angrepsspillet rullet hjemmelaget opp det ene angrepet etter det andre, og til tider utspilte et stillestående Elverum-forsvar.

Etter drøye 20 minutter var Bækkelaget foran med fem mål.

Da våknet Elverum. Først med en lekker underarm av Håkon Bratvold Ekren, før Andre Lindboe snappet ballen og løp inn nok en redusering.

Gjestene begynte omsider å flytte beina i forsvar, Morten Nergaard reddet et par baller og framover begynte både relasjoner, satsinger og skudd å sitte.

Elverum hentet seg inn igjen og takket være en suser av Luka Mitrovic i første omgangs siste sekund, gikk lagene til pause med 15-15.

Gjestene startet den andre omgangen langt bedre enn den første.

Spesielt forsvarsspillet var av et helt annet kaliber. Hedmarkingene flyttet beina raskere, snappet baller og gjorde arbeidsforholdene enklere for sisteskanse Nergaard.

Framover satt også relasjonene bedre og gang på gang fant bakspillerne klypene til Petter Øverby inne på linja. Grue-gutten, som har vært strålende de siste kampene, var sikkerheten selv også i denne kampen.

Bedre forsvarsspill ga også flere muligheter for Elverum til å kjøre tempo i ankomstspillet og ti minutter ut i omgangen var Elverum foran med tre, 21-18.

Kampen fortsatte jevnt. Begge lag hadde sine muligheter, Bækkelaget til å komme tilbake i kampen, Elverum til å dra fra, uten at noen av lagene tok spesielt godt vare på den.

Målvaktene sto godt, samtidig som skuddene satt dårlig fra begge lag.

Fra det 40. til det 50. minutt scoret Bækkelaget to ganger, Elverum kun en.

Men det var Elverum som var best, og det var Elverum som ville mest.

Gjestene holdt trykket oppe forsvarsmessig gjennom hele den andre omgangen, og gjorde hjemmelaget mer og mer frustrert. Kun seks baller klarte gultrøyene fra hovedstaden å sette bak keeperduoen Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien i den andre omgangen.

Det siste snaue kvarteret hadde Elverum god kontroll. Petter Øverby var et angrep alene, og hadde en prikkfri match framover.

En til tider fryktelig første omgang ble snudd til en forrykende andre omgang og til slutt kunne gjestene juble for to svært viktige poeng med sifrene 28-21.