Fredriksen: – Evig takknemlig for at jeg kom til Elverum!

GULLGUTT: Magnus Fredriksen sikret seg karrierens første seriegull onsdag kveld. Får han det som han vil, blir dette gullet det første av mange.

GULLGUTT: Magnus Fredriksen sikret seg karrierens første seriegull onsdag kveld. Får han det som han vil, blir dette gullet det første av mange. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Fredriksen kunne juble for sitt første seriegull sammen med lagkameratene i Elverum onsdag kveld. – Jeg er evig takknemlig for at jeg kom til Elverum, smiler stortalentet.

DEL

Magnus Fredriksen fikk store sko å fylle da han kom til Elverum før denne sesongen. Unggutten skulle erstatte den svenske hotshoten Josef Pujol, som blant storspilte i sensasjonskampen mot Montpellier – og var helt avgjørende da Elverum sikret Champions League-billetten mot ØIF Arendal i sluttspillet i fjor.

Slikt kan få selv de tøffeste til å skjelve i shortsen, men Magnus Fredriksen har ikke bare erstattet Pujol på en utmerket måte – han har på rekordtid vokst fram til å bli en autoritær midtback med en soleklar plass i førstesekseren og en rykende fersk landslagsplass i bagasjen.

– Det er klart det betyr mye for meg å ta et seriegull. Det er moro å vite at den jobben man legger ned hver eneste dag betyr noe, smiler Fredriksen, som fra dag én har vært en veldig viktig bidragsyter for at Elverum kan sette nok en pokal inn i glass-skapet 

– Jeg er evig takknemlig for at jeg kom til Elverum og ble en del av dette laget. Nå står jeg her med seriegull og A-lagsplass. Det er ikke så verst det, konstaterer Fredriksen.

Og slike ord gleder selvsagt Elverum-trener Michael Apelgren:

– Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Det som kanskje har imponert meg mest denne sesongen, er hvordan de rutinerte gutta våre har innlemmet de nye i vår vinnerkultur – og hvordan de nye spillerne har vokst med oppgavene, sier svensken.

– Viktig vinnerkultur

– Det er klart det betyr mye for meg og oss nye at vi kommer til et lag med en slik vinnerkultur. Det er utrolig betryggende å spille for og i et lag som man vet at er hakket bedre enn de fleste andre. Man vet at systemene fungerer, og det er veldig godt å ha i ryggen. Nå er målet å ta med seg den holdningen inn i landslaget, håpe på spilletid og bare kjøre på. Man må gripe sjansen når man har den, ellers er det ingen vits i å holde på, smiler midtbacken.

Men før han skal slutte seg til Christian Berges landslagstropp, blir det en velfortjent guttetur til Hemsedal på midtbacken.

– Det har vært en lang sesong så langt, og den er på langt nær ferdig ennå. Men det blir godt å komme seg litt bort og koble av litt før det braker løs igjen, sier Fredriksen, som heller ikke har planer om å dra ut sluttspillet lengre enn han må:

– Målet må være å vinne hele greia på seks kamper, men det skal selvsagt spilles først. Vi så mot Bækkelaget hva som kan skje om vi slipper oss ned, så vi må holde fokus hele veien, konstaterer Fredriksen.

Artikkeltags