Gå til sidens hovedinnhold

Fredriksen: - Nå går vi for avansement!

Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Fredriksen er bare 20 år, men sto fram som en rutinert ringrev mot Gorenje Velenje. Nå tror håndballkometen på avansement fra gruppe C.

- Selvsagt gjør jeg det. Jeg kan ikke si noe annet når vi har spilt oss i denne posisjonen, gliser Fredriksen.

Han ble fortjent kåret til Elverums beste spiller i toppkampen mot Gorenje Velenje. Og selv om både spennings- og lydnivået truet med å sprenge ut veggene i Terningen Arena - spilte Fredriksen med en autoritet man vanligvis ser hos langt mer rutinerte spillere.

- Måtte ødelegge for en kompis

- Det var en kompis av meg som spilte på Gorenje-seier da han hørte at Morten (Nergaard) og Richard (Hanisch) var ute, så jeg måtte jo ødelegge litt for ham, fleiper bakspilleren, som på ingen måte er overrasket over at han må ut i seiersintervjuer etter kampen.

Les også

Elverum vant nervedrama

 

- Alle i dette laget er gode nok til å spile her, og vi vet at vi er et veldig godt lag. Vi var veldig skuffet etter tapet borte i Sveits, men siden den tid har vi fått spilt sammen laget - og nå blir vi bare bedre og bedre, konstaterer Fredriksen.

- Rakk du å tenke noe underveis i kampen?

- Nei, men jeg fikk selvsagt med meg at det var helt fantastisk stemning. Publikum var absolutt med på å redde oss da vi ble litt hete i toppen mot slutten der!

Vinnerskalle på treårskontrakt

- Dette er den tredje seieren deres på rad i Champions League, og dere er nå a poeng med motstandere som Skjern, Kadetten Schaffhausen og Gorenje Velenje etter halvspilt gruppespill. Hva sier dette om dere?

- At vi er en gjeng med vinnerskaller. Og så har vi smågutta lært mye av "gamlingene" som står fram i kamp etter kamp, smiler lysluggen.

- Du regner deg selv som en smågutt, men folk i Elverum begynner virkelig å få forventninger til deg. Hva tenker du om det?

- Det er alltid godt å ha litt press på seg. Det må man jo like som håndballspiller, smiler Fredriksen, som satte inn tre mål mot Gorenje Velenje, men utmerket seg vel så mye for sitt enorme finte- og assistrepertoar.

Fortsetter han i denne stilen, kan Elverum markere datoen han signerte en treårskontrakt med klubben med et stort, rødt hjerte. For dette er altså snakk om en spiller som for ett år siden spilte i snitt én kamp i uka i bunnlaget Falk Horten.

Nå herjer han for et topplag i Champions League.

Slik gir gjenlyd langt utenfor Norges grenser.

Bildeserie

Se Elverum-RK Gorenje Velenje i bilder her

 

Kommentarer til denne saken