Hadde forventet mer tillit: – Vil spille mer

TØFF KAMP: Det er tøffe tak for å få spilleminutter for blant andre Richard Hanisch. Onsdag spilte han en meget solid kamp mot ØIF Arendal. Nå håper svensken han skal få flere sjanser.

TØFF KAMP: Det er tøffe tak for å få spilleminutter for blant andre Richard Hanisch. Onsdag spilte han en meget solid kamp mot ØIF Arendal. Nå håper svensken han skal få flere sjanser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Richard Hansich er klar på at han så for seg mer spilletid da han signerte for Elverum i juli. Mot ØIF Arendal gikk han inn som høyreback, og ble kåret til banens beste. Nå håper han det kan lede til flere minutter på banen.

DEL

Richard Hansisch er en av spillerne som har måttet tåle en del tid på benken så langt i sesongen.

Det har han på ingen måte slått seg til ro med.

– Tanken da jeg signerte for Elverum var at jeg skulle spille mer enn jeg har gjort til nå. Men jeg vet at det er tøff konkurranse på min posisjon, og jeg forstår jo også at Tine (Poklar) blir foretrukket for sine forsvarsegenskaper, sier Hanisch, som gjorde sine saker bra da han gikk inn på høyreback-posisjonen fra start mot ØIF Arendal onsdag kveld.

– Jeg spilte høyreback i tre-fire sesonger da jeg var i Redbergslid, og det er en posisjon jeg også har spilt mye på ellers, forklarer den høyrehendte svensken.

– Hvilke vurderinger gjorde du deg rundt å bruke Hanisch foran dine to venstrehendte høyrebacker mot ØIF Arendal, Apelgren?

– Mot ØIF Arendals forsvar havner man i ganske mange spontane én-mot-én-situasjoner, og der er Hanisch god. Det så vi også underveis i kampen, påpeker Apelgren.

– Betyr det at Hansich kan forvente seg flere sjanser i kampene som kommer?

– Hanisch har hele tiden visst at han kom hit som en erstatter for Erik Toft, og at vi hadde spillere som Tine Poklar og Magnus Fredriksen i stallen. Elverum som klubb søker hele tiden å utvikle seg, og det betyr også at vi har flere gode spillere i stallen, og at kampen om spilletiden vil være tøff. Noen dager spiller man lite, andre dager mer. Det handler mye om hvem som er i form, konstaterer Elverum-treneren.

Og dialogen de to svenskene imellom beskrives fra begge parter som god.

– Apelgren vet hva jeg tenker, og jeg vet hva han tenker. Dialogen er god, men jeg håper som sagt at jeg skal få noen flere muligheter etter hvert, sier Hanisch, som sto på banen i store deler av kampen mot ØIF Arendal:

– Det gir en annen ro i spillet enn når jeg er på banen i 10 til 15 minutter. Det handler litt om å finne rytmen, påpeker den allsidige svensken, som kan bekle både venstre-, midt- og høyrebacken.

– Å bruke en høyrehendt høyreback gjør at man må gjøre ganske store endringer i spillet, men om de venstrehendte ikke presterer, er det klart at det er et alternativ å bruke Hanisch i den posisjonen i flere kamper, sier Apelgren, som får utfordret flere sider av seg selv om trener ettersom klubben stadig vokser.

– Den første sesongen handlet det om å backe opp de sju som stort sett spilte alle minutter. Nå skal man backe opp de som er på banen, men også være modig nok til å bytte ut dem som bør være gode. Den dansen er med på å gjøre meg til en bedre trener, og klubben og spillerne blir også bedre av at vi har en tøff konkurransesituasjon i stallen, fastslår Apelgren, og legger til:

– Nå handler mye om å se de som til enhver tid er hete og som kan prestere!

Så gjenstår det å se hvem som er hetes på grøten før Champions League-kampen mot Ademar Léon søndag kveld.

Artikkeltags