Han vet godt hva som venter Elverum i kveld

HJERTELIG GJENSYN: Luka Mitrovic møtte sine gamle lagkamerater i Elverum på spillerhotellet i Velenje lørdag formiddag.

HJERTELIG GJENSYN: Luka Mitrovic møtte sine gamle lagkamerater i Elverum på spillerhotellet i Velenje lørdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere Elverum-spiller Luka Mitrovic vet godt hva som venter Elverum i kveldens Champions League-oppgjør i Slovenia. – Det er ingen grunn til å frykte denne bortebanen, mener serberen.

DEL

Luka Mitrovic var med å starte Champions League-eventyret for Elverum Håndball da han ble matchvinner borte mot Kadetten Schaffhausen for tre sesonger siden, i hvittrøyenes første kamp i den gjeveste klubbturneringen noen gang.

Nå er serberen Celje-spiller, et drøyt kvarters kjøretur unna Velenje, der Elverum i kveld skal jakte to nye Champions League-poeng.

Lørdag formiddag var 30-åringen innom spillerhotellet for å hilse på sine gamle lagkamerater.

Det ble et hjertelig gjensyn for bakspilleren som var i Elverum i to sesonger.

– Jeg har mange gode minner fra Elverum, og det i Schaffhausen er helt klart av de sterkeste, sier Mitrovic.

Trenger ikke frykte arenaen

Da han forlot Elverum sommeren 2016, gikk ferden til nettopp RK Gorenje Velenje, der serberen ønsket å utvikle seg ytterligere. Det ble på ingen måte slik han hadde håpet.

– Det har vært mye rart siden jeg forlot Elverum. Vi tapte kvalifiseringen til Champions League og røk ut av EHF-cupen med en gang da vi møtte Füchse Berlin. Oppholdet her i Velenje ble ikke det jeg hadde sett for meg.

Mitrovic vet godt hva som venter Elverum i kveld.

Arenaen Red Hall i Velenje rommer 2.500 tilskuere, men Mitrovic tror ikke på mer enn 1.000 tilskuere i kveldens kamp. Med andre ord, ingenting å frykte.

– Trøkket i og rundt laget var et helt annet for noen år siden. De har fortsatt et godt lag med mange gode spillere, men det var annerledes for noen år siden, sier han og legger til:

– Når det gjelder støynivået fra tribunene er ikke det så ille. Ikke noe verre enn det Elverum er vant med fra tidligere. Men mentaliteten her er en litt annen. Gorenje er sterkere hjemme enn de er borte, det er litt den Balkan-mentaliteten, sier Mitrovic.

Drar ned tempoet

Han har ett råd til Elverum-laget, som han kjenner svært godt, foran kveldens oppgjør.

– Ikke vær redd! Gorenje er på ingen måte noe lag å frykte selv om de er sterke, spesielt på hjemmebane. De kommer til å dra ned tempoet og spille lange angrep. De spiller kraftfullt, men det tror jeg Elverum skal takle bra, sier 30-åringen som har latt seg imponere av det Elverum har fått til de siste årene.

– De er det klart beste laget i Norge og har vært i Champions League tre år på rad. Det er veldig sterkt. I tillegg har de vist at de på ingen måte er noen kasteball. Elverum er et lag å regne med i Europa nå.

Ute resten av sesongen

Selv hopper Mitrovic rundt på krykker. Sesongen er over etter at det høyre korsbåndet røk tidligere i høst.

– Jeg var helt alene i en kontring og skulle vende opp. Da smalt det til. Jeg skjønte med en gang hva det var. Heldigvis var det ikke satsbeinet, men det tar tid. Jeg trenger i alle fall et halvt år til med rehabilitering, sier 30-åringen.

Hva som skjer etter sesongen vet han ikke. Han har kontrakt med Celje ut sesongen, med mulighet for forlengelse. En retur til norsk håndball er ikke utelukket i framtiden.

– Jeg hadde det veldig bra i Norge og har mange kompiser der. Hvem vet, det er absolutt mulig at jeg kommer tilbake. Men nå er fokuset på å bli skadefri, så får vi se. Jeg skal snakke med Celje, så skal jeg ta en avgjørelse om hva jeg gjør når vi kommer på nyåret, sier serberen.

Artikkeltags