Håndball: Duket for maktkamp i tabelltoppen

TØFFE TAK: Joakim Hykkeruds Drammen har ikke tapt siden de møtte Elverum i Santa Kristina-cup på Tynset. Søndag møtes de to lagene til toppoppgjør i serien.

TØFFE TAK: Joakim Hykkeruds Drammen har ikke tapt siden de møtte Elverum i Santa Kristina-cup på Tynset. Søndag møtes de to lagene til toppoppgjør i serien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammen leder serien ett poeng foran Elverum. Søndag møtes de to storlagene til kampen om tabelltoppen. – Det blir tøffe dueller, mye trøkk og to lag som virkelig vil vinne. Det er sånn håndball skal være. Jeg gleder meg!, konstaterer Joakim Hykkerud.

DEL

DHKs hjemvendte strekspiller, landslagsprofilen Joakim Hykkerud, er i godt slag før det braker løs i Drammenshallen kommende søndag.

Og det er kanskje ikke så rart. Drammenserne har fortsatt til gode å tape så langt i serie- eller cup så langt denne sesongen, og vant hele 34-19 mot Runar Sandefjord i kvartfinalen i cupen onsdag kveld.

Og det uten Gøran Sørheim og Oskar Olafsson på banen.

Neste oppgave: Elverum Håndball.

Laget som er på skuddhold til avansement i Champions League, og som heller ikke har tapt i serien - men som bukket under for Haslum i kvartfinalen i cupen onsdag, og som etter eget utsagt begynner å merke kjøret etter en hektisk håndballhøst.

–Jeg vet ikke om tidspunktet vi møtes på har så mye å si. Drammen-Elverum er en toppkamp, og jeg tror begge lag er veldig motiverte for å vinne. For vår det blir dette en skikkelig test på hvor vi står, konstaterer Joakim Hykkerud overfor Østlendingen.

Han påpeker også at det siste laget som slo Drammen, var nettopp Elverum på Tynset i oppkjøringen.

– Vi har slitt litt mot dem, men det skal jo også være vanskelig å møte Elverum. De er favoritter til å ta den sluttspilltittelen nok en gang, og så er det et par utfordrere som kan vippe dem ned fra tronen. De nærmeste er vel oss og ØIF Arendal, tror strekspilleren.

Toppmotivert Hykkerud

Han kom tilbake i norsk seriehåndball etter å ha levd profflivet i flere år før denne sesongen, men det betyr på ingen måte at han ser på det som et steg ned.

Faktisk er det tvert om:

– Jeg har vel aldri vært så motivert som jeg er nå. Det er utrolig morsomt å være tilbake, og for meg er det viktig å bevise at man kan kombinere det å være landslagsspiller med å spille for en norsk klubb. I dag morges var jeg oppe kl. 06.30, kjørte til Olympiatoppen, og kjørte en økt der kl. 08.30. Nå når jeg har kommet hjem, har jeg en helt annen rolle i laget enn da jeg dro, og da må jeg gjøre jobben som kreves. Det er kun 100 prosent innsats gjelder, på 90 prosent er jeg ikke god nok, konstaterer Hykkerud.

– Ikke tid til furting

Og det gjelder beviselig også i Elverum. For de svarte og hvite kom aldri helt opp på sitt toppnivå mot Haslum, og det nytter ikke om man skal vinne matcher mot de beste lagene i Norge.

Men tapet kan likevel brukes til noe konstruktivt, mener Elverum-streken Aleksander Børresen:

– Med et så tett kampprogram har man ikke tid til å gå rundt og furte etter et tap. Vi må bare bruke revansjelysten til å slå Drammen, og det tror jeg vi kommer til å gjøre, sier tometersmannen.

Han er defintivt én av dem som har fått merke kjøret med tre kamper i uka over en lengre periode, men Børresen vil ikke bruke det som noen unnskyldning før toppkampen mot DHK:

– Vi har tre dager på å hente oss inn, og da må vi bare bruke dem best mulig. For min del er det egentlig bare å gi bånn gass i hver eneste kamp så lenge det holder, og så er jeg veldig glad for at vi har en bred stall, slik at jeg kan få hvile litt mellom slagene, sier strekkjempen, som tror på en fartsfylt affære mot blåtrøyene fra Buskerud.

– Begge lagene er nok ute etter å spille hurtig håndball, så det kommer til å gå fort for seg. Drammen er et veldig godt lag, som har mange gode spillere - så det blir en test for oss også på hvor vi står med tanke på serien, konstaterer Elverum-gutten.

Og om det er DHK eller Elverum som kan ta landslagspause på tabelltopp, finner vi altså ut av førstkommende søndag kl. 16.15.

Har du ikke mulighet til å ta turen til Drammenshallen eller se kampen på TV, følger du den kast for kast via vår tekstlive!

Artikkeltags