Har lagt halve Europa for sine føtter

Artikkelen er over 1 år gammel

Aleksander Børresen har besøkt 24 av Europas 46 land gjennom håndballen. Det gir en uvurderlig rutine før kveldens Champions League-kamp i Sveits.

DEL

For man kan knapt kalle Elverum-veteranen en førstereisgutt i håndballsammenheng. Aleksander Børresen har spilt håndball i halve Europa, og har kjempet om poeng i alt fra Russland og Ukraina til Portugal og Spania.

– Det er klart at jeg er utrolig priviligert som har fått oppleve å spille i så mange land. For mange håndballspillere blir aldri E-cup, og langt mindre Champions League, en realitet - så jeg har vært veldig heldig som har fått være med på så mye, konstaterer strekkjempen.

Han fikk sine første utenlandsopplevelser i håndballsammenheng da han spilte i Sandefjord, men det er som Elverum-spiller han virkelig har fått krysset ut land på Europa-kartet. Akkurat nå er han på sin andre tur til Sveits, der Kadetten Schaffhausen står for tur i kveldens Champions League-kamp.

– Det er litt annerledes denne gangen. Da vi var her for to år siden, var vi jo helt ferske i Champions League, og visste lite om hva vi gikk til. Nå har vi mer erfaring, men jeg blir fortsatt litt smånervøs og får sommerfugler i magen før disse kampene. Champions League er noe helt spesielt, og man merker at alt er et hakk hvassere når man spiller på dette nivået. Det gjelder ikke bare det som skjer på banen, men også alt rundt, forteller Børresen, som er full av lovord om Sveits:

– Det minner mye om Norge, og alt er på stell her. Vi har jo vært i krigsherjede land som Bosnia og i fattige byer andre steder i Europa. Da får man seg en liten vekker, sier tobarnsfaren, og legger til:

– Vi har jo vært i mange land man aldri ville drømme om å ta med familien til, og det er klart at vi hele tiden blir rikere på opplevelser gjennom håndballen. Det skal man ikke ta for gitt!

Og én annen ting Børresen & co. ikke tar for gitt, er poengene i kveldens viktige match mot Kadetten Schaffhausen.

– Det kommer til å bli knalltøft, og hele laget må opp på max om vi skal være med å kjempe om poengene. Men vi har gjort det før, og vi kan gjøre det igjen. Vi er i alle fall godt forberedt, og har ladet opp godt til kampen, konstaterer strekspilleren, som kan melde om en rolig dag i Schaffhausen.

– Vi fikk sove lenge, og så har vi trent, spist og gått oss en tur. Nå slapper vi bare av litt, før vi tar et siste taktikkmøte og begynner med forberedelsene til kamp, forteller 32-åringen, som aldri blir for gammel til å glede seg til å spille Champions League:

– At vi var direktekvalifisert til CL i år også, var en veldig viktig grunn til at jeg valgte å gjøre comeback. Det er dette vi trener og spiller for - og ikke minst gleder oss til, fastslår Aleksander Børresen.


Sjekk hvilke land Aleksander Børresen og Elverum Håndball har besøkt på vårt kart. OBS! Børresen har ett land mer på CV'en enn EHH, da han har spilt på Island.

Artikkeltags