Haslum tok første stikk, men Elverum vant Santa Kristina Cup

NY SJEF: Haslums nye trener, Sten Stockfleth, ledet sine menn til seier mot Elverum i den siste kampen i Santa Kristina Cup.

NY SJEF: Haslums nye trener, Sten Stockfleth, ledet sine menn til seier mot Elverum i den siste kampen i Santa Kristina Cup.

Artikkelen er over 2 år gammel

(Elverum-Haslum 26-28) Haslum har for vane å slå Elverum i Santa Kristina Cup, og det gjorde de også søndag ettermiddag. Elverum vant imidlertid likevel turneringen på innbyrdes oppgjør.

DEL

Elverum, Drammen og Haslum endte alle på fire poeng etter tre spilte kamper i Santa Kristina Cup. Elverum kunne likevel reise hjem som turneringsvinnere på innbyrdes oppgjør de tre lagene imellom.

LES OGSÅ: DHKs nye storskytter scoret 16 (!) mot Kolstad

Det ble et greit plaster på såret etter en heller laber forestilling i siste kamp mot erkerivalen Haslum.

Apelgrens menn kom skjevt ut fra start, med få målvaktsredninger, tekniske feil og dårlige skudd.

Haslum på sin side fikk satt et godt forsvar, og kontret seg til en solid seksmålsledelse rett før slutten av 1. omgang.

Like etter pause så det ut til at Elverum hadde ristet av seg det verste, da de kjapt kom så nær som tre mål bak. Da giret imidlertid Haslum opp et hakk til, og rykket ifra igjen. På det meste ledet bæringene med hele sju mål - anført av kaptein Anders Røe.

Stockfleth tar opp arven etter Skarpsno

Haslums nye trener Sten Stockfleth viste også at han har begynt å sette sitt preg på laget, blant annet med å innføre offensivt forsvar.

Elverum fikk pyntet på resultatet mot slutten av kampen, og det endte til slutt med 28-26-seier til Haslum.

- Det er alltid godt å slå Elverum, selv om man ikke skal legge så mye i en treningskamp, smiler Bærum-klubbens nye hovedtrener, Sten Stockfleth, og legger til:

- Det er lett å merke at tenningsnivået og intensiteten øker litt når man møter Elverum. Sånn sett får man jo litt gratis i forhold til i de andre kampene!

29-åringen har overtatt styringen i klubben, etter at Tom-Eirik Skarpsno ga seg etter 10 år i sjefsstolen.

- Han gjorde sine saker svært bra her, så noe vil vi selvsagt videreføre. Men jeg føler også at jeg har fått frie tøyler til å sette mitt preg på laget, sier Stockfleth, som får med seg meritterte Erlend Mamelund som assistent i sesongen som kommer.

- Haslum, DHK og ØIF de sterkeste utfordrerne i år

Og Elverum-trener Michael Aplegren har stor tro på at Haslum vil fortsette å kjempe i toppen med ny hovedtrener ved roret:

- Jeg synes Haslum virker mer harmoniske nå. De er klart bedre enn oss i dag, og jeg er sikker på at de kommer til å bli et topplag i år igjen. Vi vet at vi må prestere vår beste håndball for å slå dem, og det gjør vi ikke her i dag, konstaterer svensken, som har sett seg ut sine argeste konkurrenter kommende sesong:

- ØIF Arendal, Drammen og Haslum kommer til å være våre hovedutfordrere. Jeg synes DHK har bevist at det har tatt store steg, og også Haslum viser at de kan spille fin håndball, sier Elverum-treneren, som også peker på store forventninger til eget lag som en vanskelig faktor å gå inn i sesongen med.

- I fjor skulle Haslum vinne alt, og falt igjennom. Året før der var det Drammen, og sesongen før det igjen var det Arendal. Vi vet at det forventes mye av oss, og det kan være vanskelig å håndtere. Det er vi nødt til å være bevisste på, fastslår Apelgren.

LES OGSÅ: Hvor lang er en strek?

Orden i regnskapet

Og Haslum-trener Sten Stockfleth lever godt med å slippe favorittstemplet i år:

- Vi trives egentlig best med å slå oppover, men det er klart at vi ønsker å være med i toppen. For å klare det er vi avhengige av at de beste spillerne våre presterer, samtidig som de unge må ta noen steg. Et lag som Elverum har bredere stall enn oss, men vi skal definitivt være med å kjempe, sier Haslum-treneren, som ble rekruttert fra Haslum ILs 1. divisjonslag.

- Ved siden av dette jobber jeg fortsatt 25 prosent med regnskap for DNB Eiendom. Det er godt å ha litt annet å tenke på også, smiler Stockfleth, som med seier i sin første kamp mot Elverum i alle fall har det resultatregnskapet i orden.

Elverum-Haslum 26-28 (12-17)
Santa Kristina Cup
Tynsethallen
Elverums lag: Vegard B.Øien, Morten Nergaard, Didrik Linderud (1), Thráinn Orri Jónsson (1), Aleksander Børresen (3), Richard Hanisch (2), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (5), Kristian Krag Ørsted (1), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (2), Tine Poklar (3) og Kevin Gulliksen (5)

Artikkeltags