Her ser han laget sitt bli seriemester – fra sofakroken!

SERIEMESTER: Elverum-trener Michael Apelgren ble seriemester fra sofakroken lørdag kveld.

SERIEMESTER: Elverum-trener Michael Apelgren ble seriemester fra sofakroken lørdag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum Håndball er seriemestere 2017/18. Det ble klart etter at ØIF Arendal ikke maktet å slå Drammen på hjemmebane lørdag kveld. Michael Apelgren så det hele fra sofakroken!

DEL

For kampen mellom ØIF Arendal og Drammen endte 30-30, og dermed er det klart at Elverum er seriemestere – fire runder før slutt.

Østlendingen så kampen sammen med Elverum-trener Michael Apelgren og markedssjef Kalle Björkman, og selv om de var litt uenige om hvilket utfall de ønsket seg – var de to blide svensker som kunne konstatere at klubbens tredje seriegull er i boks.

Premissene før kveldens kamp mellom ØIF Arendal og Drammen var soleklare: Sørlendingene kunne ikke tape poeng om de ville beholde et ørlite tak i halmstrået i kampen med Elverum om seriegull.

Matchen ble også av det uhyre jevne slaget, men det var DHK som ledet til pause med tre mål. Etter hvilen så det imidlertid ut som om sørlendingene skulle ta fordelen tilbake, men Kurtovics menn klarte aldri å rykke fra – og så endte det på verst tenkelige måte sett med ØIF Arendal-øyne:

På stillingen 30–30 fikk sørlendingene alle muligheters mor til å sikre seg to viktige poeng, da det ble dømt straffe til hjemmelaget i siste kampens aller siste sekund.

Den maktet ikke Sondre Paulsen å sette i nettmaskene, og dermed ble det klart at Elverum er seriemestere 2017/18.

Gull og bleieskift

– Jeg synes det her er utrolig bra, og jeg er utrolig stolt over at vi klarer dette. Hvilken måte vi tar en tittel på, er egentlig underordnet – det viktigste er at vi faktisk gjør det, konstaterer Apelgren, som fikk beina lynhurtig ned på jorden etter at sluttsignalet gikk i Sør Amfi.

For i samme sekund som det var klart at Elverum er seriemestere, kom sønnen Hugo opp i pappas fang – med klar beskjed om at han hadde en bleie som måtte byttes.

Men slik er det når man blir seriemester fra sofakroken, og ikke på banen.

– Hvordan er det egentlig å bli seriemester på denne måten?

– Nja, jeg tror alle var litt innstilt på at det skulle bli sånn. Tabellen ser tross alt ut som den gjør. Man blir kanskje ikke like euforisk, men det gir meg en veldig god følelse, smiler Apelgren.

Roser spillerne

Og svensken er først og fremst opptatt av å rose spillerne for innsatsen:

– Vi har fått 10 nye spillere inn denne sesongen, og framfor alt synes jeg det er utrolig imponerende at de spillerne som har vært her en stund har klart å videreføre vinnerkulturen som ligger i klubben, og at vi nok en gang klarer å dra dette i land. I tillegg er det kjempekult at de unge spillerne kommer inn på måten de gjør. Alt henger sammen, konstaterer Apelgren.

– Hva får dette å si for de fire kampene som gjenstår?

– Det gjenstår å se. Vi jobber hele tiden for å bli bedre, og vi har ulik taktikk for hver kamp. Vi kommer til å fortsette å gi alt for å vinne matcher, men med fasit i hånd kan det hende at vi legger om litt på treningen – og om vi har spillere med skadekjenninger, vil man kanskje ta andre hensyn enn om det hadde stått noe på spill, sier svensken.

– Den forrige poengrekorden lyder på 40 poeng, dere kan klare 41 i år. Hva tenker du om det?

– Vårt uttalte mål er hele tiden å forbedre oss selv, og en poengrekord er jo en veldig konkret sak. Det hadde vært utrolig kult å ta den, fastslår Elverum-treneren.

- Er dere så gode nå at dere først og fremst må forsøke å slå dere selv?

- Nei, motstanden er mer enn god nok. Det er fortsatt mange tøffe kamper igjen.

- Men dere setter et solid favorittstempel på dere selv før sluttspillet ved å vinne på denne måten?

- Vi hadde et favorittstempel da vi gikk inn i denne sesongen, og vi får det nå når det gjelder som aller mest. Men det er vi vant til, og det er i sluttspillet vi ønsker å spille vår beste håndball. Å vinne serien er en prioritet for oss, og vi er superstolte over det - det viser at vi er best i Norge over tid. At vi klarer å ta en tittel på denne måten er stort, og det skal vi glede oss over! Men sluttspillet er en annen sak, det er da det virkelig gjelder, sier Elverum-trenren.

Artikkeltags