Iskald mr. Fries reddet Elverum

STO FRAM: Torsten Fries ble kampens store spiller da Elverum hamlet opp med Haslum.

STO FRAM: Torsten Fries ble kampens store spiller da Elverum hamlet opp med Haslum. Foto:

(Elverum-Haslum 28-24) Det ble danskenes aften da Elverum hamlet opp med Haslum i det som ble et meget hyggelig gjensyn med «El Clásico» i Terningen Arena onsdag kveld. Og størst av alle var keeper Torsten Fries.

DEL

Endelig fikk vi en match som minnet om de gode, gamle «El Clásico»-kampene mellom Elverum og Haslum. For mens Elverum har vokst seg stadig mer suverene de siste sesongene, har bæringene sklidd bakover på tabellen.

Men denne høsten har Haslum vist glimt av gammel storhet, og blant annet fikk gullkandidat Drammen kjenne på hva som bor i Sten Stockfleths menn da de ble sendt hodestups ut av cupen.

Og Sander Øverjordet & co. gikk like respektløst til verks i Terningen Arena som de gjorde i Drammenshallen for kort tid siden.

Både nevnte Øverjordet og Binai Aziz kom ut i et helsikes tempo, og Elverum hadde mer enn nok med å henge med det første snaue kvarteret.

For i motsatt ende av banen sto en gammel ringrev i Trond Tjemsland og plukket akkurat nok skudd til at Haslum-angrepet kunne skaffe seg en luke på hele fire mål på stillingen 4–8.

Men da våknet også Elverum for alvor.

Se høydepunkter fra kampen her!

GOD: Sebastian Henneberg gjorde en meget solid figur i Magnus Fredriksens skadefravær.

GOD: Sebastian Henneberg gjorde en meget solid figur i Magnus Fredriksens skadefravær. Foto:

Henneberg tok ansvar

For med Magnus Fredriksen ute med skade, har Michael Apelgren hatt kort tid på seg til å finne helgode løsninger for å erstatte sin betrodde playmaker.

Men da han satte på duoen Henneberg/Holand Pettersen, ble det virkelig fart i sakene.

Sebastian Henneberg var i det hele tatt omgangens store spiller da han tok ansvar både framover og bakover i banen, og var også helt avgjørende for at Elverum ikke bare spiste opp forspranget, men også tok seg forbi gjestene på stillingen 10–9 etter 20 minutters spill.

Dansken sto til tider bak det meste som skjedde- og skal virkelig ha for innsatsen da han ikke bare blokket et skudd i forsvar, men også satte inn scoringen i det påfølgende angrepet med et skudd som truet med å sette fyr på nettmaskene bak Tjemsland.

Ta med et par elegante innspill og gode vurderinger, og det blir tydelig hvor viktig Henneberg var for at Elverum maktet å ta seg tilbake i kampen etter den litt famlende starten.

... Og så våknet Fries

Men Henneberg var ikke den eneste dansken som hadde en god dag på jobb. For selv om han trengte noen minutter å komme i gang på, vokste Torsten Fries etter hvert fram som en av omgangens store spillere. Etter hvert plukket han flere kvalifiserte Haslum-sjanser, og slikt gjør selvsagt utslag på resultattavla.

Det skal også nevnes at det var godt med temperatur på banen, og det ble delt ut hele seks tominuttere i løpet av første omgang. Fire av dem til Haslum.

Alexander Blonz prikket for øvrig inn fire av fire fra sju meter.

Til sammen holdt Elverum-innsatsen til en ettmålsledelse til pause (15-14), etter at Alexander Westby forvaltet et utspill fra Sebastian Henneberg på utmerket måte.

Fortsatte å redde lagkameratene

Og om spenningen og stemningen var til å ta og føle på før pause, økte det meste etter hvilen. Det gikk så fort for seg i åpningsminuttene at ingen av lagene maktet å score før det hadde gått over fire minutter – men det skal virkelig også Torsten Fries ha sin del av æren for.

For mens Elverum somlet bort sine angrep med et par unødvendige tekniske feil – reddet Fries sine lagkamerater med noen elleville redninger i motsatt ende.

Først avverget han ikke bare én, men to 100-prosentsjanser da både Nickolai Strickland og Sander Øverjordet fikk stå helt alene med Elverum-keeperen – men han reddet også Haslums første forsøk fra straffemerket ved Stian Brevik.

Men én mann kan ikke gjøre alt alene, og i angrep kladdet det flere ganger for Elverum, og dermed fikk Haslum unødvendig mange muligheter til å henge på.

Og med et aldeles ellevilt tenningsnivå fra Viktor Glatthard & co., bet bæringene seg fast i kampen – og utliknet sågar til 19–19 da det var spilt 45 minutter.

Men det hjelper lite med «u» etter tre kvarter når en kamp varer i 60 minutter. Og det siste kvarteret fikk Elverum virkelig utnyttet bredden i stallen. Blonz, Holand Pettersen, Sandell og Gudjonsson noterte seg for scoringer fra alle tenkelige vinkler, og etter hvert måtte bæringene meget motvillig slippe taket.

Like før slutt måtte Rasmus Boysen sette seg på tribunen etter å ha pådratt seg rødt kort for en takling på Felix Lunde. En avgjørelse dansken var alt annet enn enig i.

Men selv ikke med Elverums forsvarssjef på tribunen maktet Anders Røe & co. å hente opp igjen forspranget.

Det hele endte med at Torsten Fries & co. dro i land en pen 28-24-seier i det som ble et hyggelig gjensyn med «El Clásico».

Kampfakta

Elverum-Haslum 28-24 (15-14)
Eliteserien håndball, menn
Terningen Arena
Tilskuere: 1.686
Dommer: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet
Utvisninger: Elverum 4 x 2 min., Haslum 6 x 2 min.
Rødt kort: Rasmus Boysen (3 x 2 min.)
Elverums lag: Thorsten Fries - Rasmus Boysen, Alexander Westby (1), Simen Holand Pettersen (1), Lukas Sandell (6), Tobias Grøndahl, Kristian Krag Ørsted (2), Jonas Burud, Endre Langaas (1), Thomas Solstad, Sigvaldi Gudjonsson (3), Alexander Blonz (7), Sebastian Henneberg (7)
Toppscorer Haslum: Binai Aziz (6)

OPPMENN I SKJØNN FORENING: Her får mangeårig oppmann i Haslum, Jan-Erik Grøndahl, overrakt en eget Elverum-trøye av oppmann i Elverum, Roger Næss. - Tusen takk, men det kommer nok til å sitte litt langt inne å bruke denne, gliste farfaren til Tobias Grøndahl.

OPPMENN I SKJØNN FORENING: Her får mangeårig oppmann i Haslum, Jan-Erik Grøndahl, overrakt en eget Elverum-trøye av oppmann i Elverum, Roger Næss. - Tusen takk, men det kommer nok til å sitte litt langt inne å bruke denne, gliste farfaren til Tobias Grøndahl.

Artikkeltags