Iváncsik legger opp

LEGGER OPP: Tamás iváncsik er ferdig som håndballspiller.

LEGGER OPP: Tamás iváncsik er ferdig som håndballspiller.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tamás Ivancsik har bestemt seg for å legge håndballen på hylla. Dermed blir Elverum Håndball en meritterte ungarerens siste arbeidsgiver.

DEL

I et innlegg Tamás Iváncsik selv har lagt ut på Facebook, og som er delt av Elverum Håndball Herrer, avslører 34-åringen at han nå gir seg med håndballen

Han skriver selv at han takket nei til Bundesliga-klubben Göppingen i Tyskland, og flere klubber i Ungarn.

"Jeg forhandlet også med Bjerringbro-Silkeborg i Danmark, men som 34-åring var jeg egentlig bare ute etter langtidskontrakt" står det i innlegget fra høyrekanten.

Iváncsik er sju ganger ungarsk mester med storklubben Veszprem, der han også ble kåret til årets spiller i 2008.

"Men selv om jeg har hatt størstedelen av min karriere i Veszprem, vil jeg også si at Elverum Håndball og byen med alle de fantastiske supporterne har en spesiell plass i min håndballkarriere og i mitt hjerte. Jeg er veldig stolt av at jeg var med på å vinne det norske sluttspillet i år igjen" skriver ungareren, og fortsetter:

"Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Skandinavia, og når jeg ser tibake på det nå, er det å skrive under for Elverum Håndball en av de beste avgjørelsene jeg har tatt i min karriere. Jeg utviklet meg både som idrettsutøver og som person, og jeg er veldig glad for at barna mine har fått muligheten til å lære seg den skandinaviske kulturen og ikke minst språket".

Men selv om Iváncsik legger opp som proffspiller, blir han fortsatt å finne i håndballens verden:

"Jeg er veldig stolt av at jeg har fått jobb som rådgiver og  trener for de yngre lagene i Gyõr-Moson-Sopron, og gleder meg til å ta fatt på oppgavene der. I tillegg er jeg ikke helt ferdig med å spille, for målet er at jeg skal hjelpe laget jeg spilte på som gutt "Gyõri ETO" inn i den semi-profesjonelle ligaen i Ungarn", forteller den meritterte høyrekanten.

Men som toppspiller er han altså ferdig:

"Beklageligvis betyr avgjørelsen at jeg er ferdig på det ungarske landslaget etter 13 år og 117 fantastiske kamper. Å få representere Ungarn har alltid vært veldig spesielt for meg, og om det noen gang skulle bli behov for meg igjen, stiller jeg selvsagt opp! Når det er sagt gleder jeg meg til å få være en fan både av Ungarn, Veszprem og Elverum. Jeg vil takke alle mine trenere, medspillere, klubbmedarbeidere, fysioterapeuter og til den unike fansen for fantastiske år!" avslutter den tidligere Elverum-spilleren.

Artikkeltags