Kaptein Nergaard om Champions League-gruppa: – Kul trekning

GOD TREKNING: Elverum har imponert i Champions League de to siste sesongene og bør ha mulighet til å bite godt fra seg også kommende sesong.

GOD TREKNING: Elverum har imponert i Champions League de to siste sesongene og bør ha mulighet til å bite godt fra seg også kommende sesong. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Michael Apelgren hadde et klart ønske om hvilke lag han ønsket å møte i gruppespillet i Champions League. Tre av ønskene ble oppfylt i Elverums gruppe C.

DEL

Fra de tre best seedede puljene traff Elverum blink på lagene de ønsket da Abanca Ademar Leon fra Spania, Skjern fra Danmark og RK Gorenje Velenje fra Slovenia ble trukket fredag kveld.

Det betyr at Elverum slipper et nytt møte med Metalurg, Motor Zaporozhye og Montpellier.

Fra seedingpulje fire og fem fikk imidlertid Elverum lagene de helst ville unngå.

Kadetten Schaffhausen, som Elverum slo i Champions League for to sesonger siden, blir motstander også denne sesongen, i tillegg til et nytt bekjentskap i rumenske Dinamo Bucuresti.

For Elverum betyr det et nytt møte med sveitserne i Kadetten, i tillegg til et nytt møte med Bjarte Myrhols Skjern, som er det eneste laget Elverum virkelig slet med over to kamper, da lagene møttes for to sesonger siden.

Skjern slo Elverum hele 37-23 i Terningen Arena, og vant også hjemmeoppgjøret med fem mål.

– Gode muligheter

Det er kaptein Morten Nergaard glad for å få mulighet til å revansjere.

Han er fornøyd med lagene Elverum skal opp mot.

– Jeg synes det er en kul trekning. Noen nye lag, noen gamle lag, vi får mulighet til revansje mot Skjern og vi slipper turer til Russland og Ukraina, sier Nergaard etter å ha fulgt trekningen fredag kveld.

Sportslig ville mostanden blitt tøff uansett utfall av trekningen, men Nergaard mener Elverum slapp unna de aller verste motstanderne.

– Her skal vi ha mulighet i de aller fleste kampene. Det er klart lagene er gode, så sånn sett ville det sportslig sett bli vanskelig uansett. Men vi skal være glad for å slippe lag som Montpellier og Motor Zaporozhye, som er svært vanskelige motstandere. Her kan vi ta poeng i de fleste kampene. Vi har slått Kadetten tidligere og lag som Gorenje og Bucuresti skal vi ha gode muligheter mot, uten at jeg vet altfor mye om lagene, sier Elverum-målvakten.

– Må ta oss på alvor

De to foregående sesongene har Elverum tatt henholdsvis sju og åtte poeng i gruppespillet i verdens tøffeste klubbturnering.

Det bør være et naturlig mål også neste sesong, mener Nergaard.

– Vi bør ha muligheter til å plukke opp mot det igjen. Men når det er sagt er vi vel knapt nok favoritter i noen kamper i denne gruppa.

– Ingen undervurderer vel Elverum etter det dere har gjort de to siste sesongene?

– Vi kan jo håpe det, gliser Nergaard og legger til:

– Jeg tror vel ikke Skjern akkurat skjelver i buksene, men lagene må ta oss på alvor. Vi har vist at vi kan overrasken og det har vi veldig lyst til å gjøre igjen.

LES OGSÅ: Dette er Apelgrens «drømmegruppe» i Champions League

Artikkeltags