Klemte til på Valentines Day

Foto:

(Elverum-Drammen 29-24) Elverum lå under med to til pause, men slo grusomt tilbake - og parkerte Drammen fullstendig i egen storstue. Dermed klatrer Michael Apelgrens menn opp på toppen av tabellen.

DEL

Elverum gikk hardt ut fra start, og så tidlig ut til å feste grepet om kampen. Før det var spilt fem minutter ledet hjemmelaget 4-1 etter at Gulliksen satte inn en frekk lobb.

Drammenserne på sin side slet med å komme seg inn i matchen, og må takke Joakim Hykkerud for at de hang med det første snaue kvarteret.

Fem nettkjenninger på fem forsøk ble det på strekkjempen i 1. omgang.

Men så kom resten av Kristian Kjellings mannskap tydeligvis på at også de har litt å bidra med.

Snudde alt på 10 minutter

Da passet det dårlig at Elverum leverte en horribel 10 minutter lang periode, der de kun satte inn ett mål, mens DHK noterte sju nettkjenninger.

Og da var lagene ikke bare like langt, men drammenserne gikk også forbi Elverum - og etter drøyt 20 minutter var det gjestene som var i føringen med to mål på stillingen 8-10.

Elverum økte heldigvis scoringsfrekvensen betraktelig de siste 20 minuttene, men det hjalp lite så lenge også DHK opprettholdt sin.

Dermed gik lagene i garderoben med en tomålsledelse til gjestene på stillingen 14-16.

DHK tilskuere i 12 minutter

Nøyaktig hva som ble sagt i omkledningsrommet i pausen, vites ikke - men det var i alle fall et sylskarpt og klinisk Elverum som kom på banen igjen etter hvilen.

Fra å ligge under med to, snudde de svart-hvite kampen fullstendig - og hamret inn åtte mål, uten at DHK traff på et eneste forsøk (inkludert to straffer).

Det skal både Morten Nergaard og Elverums prikkskyttere ha like stor del av æren for.

Og med det steg også energinivået hos både lag og publikum betraktelig, og til tross for noe glisne tribuner - var det mye kjærlighet å få fra publikum. Om du var Elverum-spiller, vel og merke. Og spesielt om du heter Morten Nergaard, og drar fram en dobbelredning som fikk både benk, bane og tribune til å gå av hengslene av begeistring.

Drammen scoret faktisk ikke før det var spilt 12 minutter og 50 sekunder av 2. omgang, da Christian Spanne endelig fikk hull på byllen.

Men da sto det allerede 22-16 på tavla, og Elverum har ikke for vane å gi bort seksmålsledelser på hjemmebane.

Riktignok fikk Drammen være med å snuse litt på det igjen på 23-20, men så var det også slutt.

For Elverum rykket ikke bare ifra igjen, de gjorde det med stil.

Det var langskudd, flyvere, opprulling gjennom hele angrepsrekka - og scoringer fra alle posisjoner. Elverum viste fram sin fulle bredde - og da er det rett og slett ingen lag i Norge som matcher dem.

Heller ikke et DHK på hevntokt etter det de omtalte som et "poengran" i Drammenshallen i fjor høst.

Til slutt var det bare et spørsmål om hvor seieren skulle bli.

Fasit ble 29-24 til Elverum, som dermed er det eneste topplaget DHK ikke har klart å slå i serie eller cup så langt i sesongen.

Artikkeltags