Korsbåndet røk for andre gang på halvannet år

NY SKADE: Siri Væråmoen er satt på sidelinjen med sin andre korsbåndskade på halvannet år.

NY SKADE: Siri Væråmoen er satt på sidelinjen med sin andre korsbåndskade på halvannet år. Foto:

Etter halvannet år ute med korsbåndsskade skulle Siri Væråmoen starte et nytt håndballiv på Gjøvik. Så røk korsbåndet igjen.

DEL

Den 19 år gamle Elverum-jenta røk korsbåndet for første gang i januar 2016. Deretter ventet operasjon og ett år med opptrening før hun fikk med seg et par kamper på slutten av sist sesong for Elverum i 2. divisjon.

I august signerte hun for 1. divisjonsklubben Gjøvik, der Væråmoen skulle ta nye steg som håndballspiller.

– Jeg skulle flytte dit for å spille håndball. Jeg tar realfag på videregående skole ved siden av i tillegg til litt påfyll av jobb, men først og fremst var det håndball jeg skulle satse på.

Fikk én kamp for Gjøvik

Væråmoen fikk sin debut i cupkampen mot Skreia i august. Men på trening for drøye to uker siden gikk det galt igjen.

– Jeg skulle ta en finte. I det jeg gikk til venstre smalt det i kneet.

Korsbåndet til ungjenta var røket, igjen.

– Det er helt jævlig, rett og slett. Jeg gikk glipp av halvannen sesong sist. Så har jeg fått bidratt i oppkjøringen med Gjøvik før jeg blir skadet og fort går glipp av halvannen sesong til. Og det i en fase der det utviklingsmessig er viktig for meg å spille håndball. Det er klart det er tungt, sier 19-åringen som også var et stort talent innen fotball, der hun har flere sesong på A-laget til Elverum.

Væråmoen rakk dermed ikke komme tilbake på toppnivå, før en ny periode på sidelinjen venter. Enda er det ikke klart om det blir operasjon også denne gangen.

– Det tar tid å komme tilbake. Man mister mye på halvannet år. Jeg følte jeg var på vei tilbake, men manglet fortsatt litt. Så skjer det her igjen og jeg må gå løs på et nytt år med opptrening. Det er klart det er tungt.

Usikker på framtiden

Nå har hun flyttet hjem til Elverum igjen. Væråmoen innrømmer at hun nå trenger tid på å finne hva hun ønsker å gjøre videre. Korsbåndsskaden kan være slutten på en lovende håndballkarriere for bakspilleren.

For hun ønsker ikke å ta noen sjanser med tanke på å leve et aktivt liv videre.

– Jeg trenger litt tid på å bestemme meg for hva som skjer nå. Men på bildene mine har jeg fått påvist en påbegynt artrose, en slitasjegikt i kneet som er ganske vanlig i forbindelse med korsbåndskader. Mange opplever det etter fem-ti år, men jeg har fått det allerede nå, halvannet år etter den første skaden. Jeg har veldig lyst til å ha muligheten til å være fysisk aktiv også videre og slike faktorer påvirker selvfølgelig et valg om hva jeg skal gjøre videre med karrieren, sier Siri Væråmoen.

Artikkeltags