Anført av en glitrende Morten Nergaard, sikret altså Elverum seg sine første to poeng i Champions League - og det på bortebane i Spania.

Elverum var stort sett i føringen kampen igjennom, og vant fortjent mot et Ademar-lag som framsto som alt annet enn overbevisende i sin egen storstue.

For det var Elverum som kom best i gang i Spania. Og det mye takket være Morten Nergaard. Elverum-målvakten hadde en redningsprosent på 47,5 før pause, og avverget også mange 100 prosent-sjanser. Det imponerte ekspertkommentator Kristian Kjelling i Viasat 4-studioet.

Etter en sjansesløsende start på første omgang av begge lag i Spania tok Elverum over mot slutten av den første halvtimen. Anført av en strålende Nergaard i målet ledet den norske mesteren 12-10 til pause

Lindboe-trippel

I andre omgang fortsatte Elverum i samme spor, men da både André Lindboe og Jonas Burud ble utvist samtidig spiste León seg inn i kampen igjen med 16-16 etter elleve minutter av annen omgang.

Bortelaget ga seg imidlertid ikke, og Håkon Bratvold Ekren kom inn fra benken og sendte Elverum to mål foran igjen.

Magnus Fredriksen lobbet inn 22-19 med ti minutter igjen av omgangen, før Tine Poklar kriget inn en firemålsledelse til Elverum etter en Nergaard-redning i neste angrep.

Elverums norske landslagsspiller André Lindboe fikset 27-24 tre minutter før slutt, og samme mann avgjorde kampen ved å sette inn 28-24 fra straffemerket med to minutter igjen, før han også satte inn 29-25.

Men det var Morten Nergaard som ble Elverums store spiller i Spania

– Holder hodet kaldt!

Drammen-treneren meldte før kampen at det kom til å bli avgjørende at Elverum-keeperen hadde en god dag, og han fikk definitivt rett:

– Morten er veldig god generelt, og i dag er han ekstremt god. I første omgang redder han halvparten av skuddene, og tar også veldig mye av det på egen hånd. Etter pause har han mer hjelp fra forsvaret, men en imponerende innsats av Elverum-målvakten, konstaterer Kjelling, som også roser Elverum for å holde hodet kaldt i sluttminuttene.

– Hjemmelaget spiller ekstremt offensivt mot slutten, og Elverum skal ha skryt for ikke å gå i panikk-fella. De blir ikke stresset, og det tar også brodden av angrepsspillet til Ademar. Det er alltid en utfordring å vite hvordan man skal spille i slike situasjoner, for det blir litt kaos - det betyr også mer rom, og om man klarer å utnytte det, er det ofte lett å lage mål. Men som sagt: det kan være vanskelig i stress-situasjoner, påpeker Kjelling, som ikke var spesielt imponert over sin tidligere arbeidsgiver:

Imponert over Poklar

– Jeg synes ikke Ademar kommer til i det hele tatt. De har noen individuelle prestasjoner, men ellers framstår de relativt dårlig. Elverum på sin side tar et stort steg opp i forsvar, og jeg synes det er herlig å se at André Lindboe er kald som en fisk på slutten der. Han setter både en viktig straffe og et skudd fra kanten - og beviser nok en gang at han er en matchvinnertype, sier Drammen-treneren.

Han lar seg også imponere av Tine Poklar:

– Poklar er en morsom spiller å se på. Han viste stor fintestyrke i dag, og veksler fint mellom å slippe ballen videre og å gå på mål sjøl. Når Elverum i tillegg tar et stort steg opp i forsvar, og Nergaard står som han gjør - vinner de relativt komfortabelt!

Og en firemålsseier på bortebane lar seg absolutt høre for Michael Apelgrens menn, som dermed tar sine to første poeng i denne sesongens utgave av Champions League.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Vi fulgte kampen kast for kast:

Følg Abanca Ademar Leon – Elverum kast for kast her!