Landslagskometen og Elverum-stjerna klare for VM

REISEKLAR: Magnus Fredriksen kan pakke bagen med Norge-tøy og gjøre seg klare for VM i Tyskland og Danmark i januar.

REISEKLAR: Magnus Fredriksen kan pakke bagen med Norge-tøy og gjøre seg klare for VM i Tyskland og Danmark i januar. Foto:

Magnus Fredriksen (21) og Alexander Blonz (18) har begge fått plass i Christian Berges endelige VM-tropp. Dermed kan Elverum Håndball skilte med to landslagsspillere under mesterskapet i januar. Ytterligere tre har en fortid i svart og hvitt.

DEL

Rett skal være rett: Alexander Blonz er foreløpig Viking-spiller, men som Østlendingen skrev tirsdag, er han klar for Elverum håndball fra og med neste sesong.

Og fredagens VM-uttak ble den definitive bekreftelsen på at Elverum har gjort et fantastisk scoop.

For Alexander Blonz er den desidert yngste i Berges VM-tropp, og velges altså foran alternativer som Alexander Westby, André Lindboe og Sebastian Barthold.

At 18-åringen pr. i dag aksler trøya i 1. divisjonsklubben Viking gjør ikke uttaket mindre spektakulært. Riktig nok vil Magnus Jøndal, som vanlig, være det foretrukne valget på venstrekanten i mesterskapet, men nå får altså landslagskometen en fantastisk mulighet til å starte en langvarig reise med Norges beste menn.

Og Christian Berge viste også med dette uttaket at han ikke er redd for å tenke ungt. For også Elverums midtback Magnus Fredriksen har fått en plass i VM-troppen, og med det får han også sin mesterskapsdebut.

Dette er Christian Berges VM-tropp

Dette er de 18 spillerne som har fått plass i Christian Berges VM-tropp:

Målvakter:
Espen Christensen
Torbjørn Bergerud

Bakspillere:
Espen Lie Hansen
Christian O'Sullivan
Sander Sagosen
Gøran Johannessen
Magnus Fredriksen
Kent Robin Tønnesen
Magnus Abelvik Rød
Eivind Tangen

Strekspillere:
Bjarte Myrhol
Petter Øverby
Magnus Gullerud
Henrik Jakobsen

Venstrekanter:
Magnus Jøndal
Alexander Blonz

Høyrekanter:
Kristian Bjørnsen
Kevin Gulliksen
 

Norges gruppe:

Danmark, Norge, Østerrike, Tunisia, Chile og Saudi-Arabia

– Jeg gleder meg enormt. Spesielt til å spille mot Danmark i Boxen. Der kommer det til å være stappfullt og en utrolig kul ramme rundt kampen, spår Fredriksen, som ser på VM både som en læringsarena, men også som et sted han skal bidra.

– Jeg må bare gripe de sjansene jeg får, og jeg mener jo at spillestilen på landslaget skal passe meg bra, sier Fredriksen til Østlendingen, og legger til:

– Det er stort å få være med til VM, og vi er jo av lagene som kan være med å kjempe i toppen. Jeg tror det kommer til å bli en stor opplevelse, og da må man bare prøve å nyte det!

I tillegg til Magnus Fredriksen og Alexander Blonz, har den tidligere Elverum-trioen Petter Øverby, Magnus Gullerud og Kevin Gulliksen også fått plass i VM-troppen.

Artikkeltags