Må matche Haslums sult, energi og motivasjon

FULL TENNING: Slik vil Michael Apelgren se sine menn mot Haslum. Stinne av energi, og med vilje, sult og lyst til å vinne. 
Foto: Anita Høiby Gotehus

FULL TENNING: Slik vil Michael Apelgren se sine menn mot Haslum. Stinne av energi, og med vilje, sult og lyst til å vinne. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 1 år gammel

– Om vi ikke klarer å matche Haslums energinivå, vinner vi ikke. Det gjorde de helt tydelig i forrige kamp, konstaterer Elverum-trener Michael Apelgren, og viser til cupexiten mot bæringene i oktober.

DEL

For mens Elverum har gått videre fra klubbrivaleriet mot Haslum, er det ingen tvil om at bæringene fortsatt har sterke følelser for de svarte og hvite - og bruker dem for alt det er verdt:

– I cupkampen knuste de oss på smartness og energi, og det holdt til å ta en klar seier. Om ikke vi klarer å matche det onsdag kveld, kan vi fort tape igjen, fastlår Elverum-treneren, og legger til:

– Det er én ting å tape om man ikke har vært klok nok med taktikken. Da må man bare konstatere at motstanderen har vært smartere, men energinivået går det alltid an å gjøre noe med!

– Elverum: et maskineri!

Da lagene møttes i oktober, var det et Haslum i fyr og flamme som satte en stopper for Elverums drøm om en ny romjulsfest i Oslo Spektrum.

Men dit skal ikke bæringene heller. For Drammen ble hakket for sterke for Sten Stockfleths menn i semifinalen, og dermed røk også rødtrøyene ut av NM.

Og mens Elverum har hatt fokus på tøffe oppgaver ute i Europa, har det gått litt så-som-så for Haslum så langt i serien.

Riktignok har det blitt seiere mot lag som Drammen og Bodø, men med to uavgjort mot FyllingenBergen og Bækkelaget, samt et stortap mot Halden og et surt nederlag mot Falk Horten, har ikke poengfangsten vært optimal for Haslum.

Laget ligger før onsdagens kamp på en 5. plass på tabellen, a poeng med Elverum, men med to kamper mer spilt.

– Vi har vært for ujevne, og der føler jeg vel at Elverum er bedre enn oss. Det er et maskineri som bare maler på, og som jevnt over presterer veldig bra. Vi for vår del må opp på vårt toppnivå, men om vi klarer det - har vi meget gode muligheter til å slå dem, konstaterer Haslum-trener Sten Stockfleth.

I cupen var det spesielt én Haslum-spiller som sto fram: målvakten Håvard Åsheim:

– Han var den store forskjellen på lagene i den matchen. Uten den første omgangen hans, hadde vi nok kanskje ledet med et par mål, men ikke fem, konstaterer Haslum-sjefen.

To strake tap

Elverum kommer fra to strake tap (mot ØIF Arendal og Ademar Léon) den siste uka, mens Haslum ikke har spilt kamp på halvannen uke. Da ble det en knepen seier mot nyopprykkede Sandnes.

– Det kan sikkert slå begge veier. ØIF viste at det er fullt mulig å slå Elverum om dagen, så det gir oss definitivt selvtillit, men samtidig så er det ikke godt nok av oss å slå Sandnes med så liten margin.

Men i Elverum skjelver man heller ikke i shortsen etter to strake tap:

– Så langt har vi tatt 10 poeng i Champions League, og vi har slått et lag som Drammen på bortebane. Hvis vi får dyrket fram sulten og iveren etter å vinne, samtidig som vi treffer med taktikken, kan vi definitivt slå Haslum borte også. Men det er en tøff oppgave som krever vårt fulle fokus, fastslår Michael Apelgren.

Nå har han gitt sine menn to rolige treningsøkter for å forsøke å bygge overskudd inn mot kampen mot rødtrøyene fra Bærum.

– Så får vi se om det holder, avslutter svensken.

Artikkeltags