MÅ slå Wacker Thun, for så å be om hjelp fra samme lag

Magnus Fredriksen og Elverum Håndball må slå Wacker Thun for å holde liv i håpet om avansement i Champions League.

Magnus Fredriksen og Elverum Håndball må slå Wacker Thun for å holde liv i håpet om avansement i Champions League. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elverum MÅ slå Wacker Thun for å holde liv i håpet om avansement i Champions League. Og så er det bare å håpe at sveitserne er gode nok til å ta poeng fra Dinamo Bucuresti i siste runde.

DEL

Wacker Thun har rukket å spille 18 Champions League-kamper i løpet av sin klubbhistorie, men de venter fortsatt på sin første seier. Den bør ikke komme mot Elverum kommende helg, men gjerne mot Dinamo Bucuresti i siste mesterligarunde.

Gruppe D

Dinamo Bucuresti (Romania) – Riihimäki Cocks (Finland) 24-22 (13-12).

Spilles lørdag: Wisla Plock (Polen) – Ademar León (Spania).

Spilles søndag: Elverum – Wacker Thun (Sveits).

Tabellen:

1) Dinamo Bucuresti          12 (260-251)
2) Wisla Plock                   12 (227-200)
3) Ademar León                11 (205-202)
4) Elverum                        10 (225-220)
5) Riihimäki Cocks               4 (219-243)
6) Wacker Thun                  1 (211-231)

Gjenstående kamper:

28/11: Riihimäen Cocks – Wisla Plock
29/11: Wacker Thun – Dinamo Bucuresti
1/12: Ademar León – Elverum.

De to beste til utslagskamper om plass i åttedelsfinale.

Dinamo tok nok et stikk

Onsdag vant Dinamo Bucuresti slik de måtte mot Riihimäen Cocks, uten at det skjedde på en overbevisende måte. For på hjemmebane fikk rumenerne slite mot Nico Rönnberg & co., men til slutt ble det tomålsseier 24-22 i favør Dinamo.

Det betyr at Dinamo Bucuresti med kun én kamp igjen å spille, har alt i sine egne hender. De må bare ta poeng fra Wacker Thun - som altså har til gode å ta sin første mesterligaseier.

Når det er sagt, har sveitserne vært farlig nære mange ganger. Så langt i gruppespillet har Wacker Thun kun tatt ett fattig poeng, men de står likevel ikke bokført med mer enn 20 minusmål. Med unntak av et stortap mot Wisla Plock, har sveitserne stort sett kun tapt med mellom ett og tre mål. Og det mot samtlige av storfiskene i gruppa.

Begge lag kan bli historiske

Dermed skal verken Elverum eller Dinamo Bucuresti føle seg for trygge på at det bare er å plukke poeng fra sveitserne. Man skal altså huske på at de jager sin første Champions League-seier, og nå har de to kamper igjen å gjøre det på.

Elverum på sin side MÅ vinne mot sveitserne for å holde liv i drømmen om avansement - og som en hyggelig bi-effekt vil seier mot Wacker Thun også markere den historisk beste poengfangsten i mesterligaen gjennom tidene.

Det er meldt om stort trykk på billettsalget også denne helgen, som altså kan ble siste mulighet til å se Elverums håndballherrer i Champions League på hjemmebane denne sesongen.

Skjebnekampen følger du kast-for-kast live på ostlendingen.no fra kl. 18.10!

Artikkeltags