Møter sin nye klubb til seriefinale: – Det står mye på spill

MØTER SINE NYE LAGKAMERATER: Kevin Maagerø Gulliksen skal forsøke å senke sin nye klubb Elverum søndag.

MØTER SINE NYE LAGKAMERATER: Kevin Maagerø Gulliksen skal forsøke å senke sin nye klubb Elverum søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det gjenstår fortsatt sju serierunder. Men søndag kan Elverum så godt som avgjøre kampen om seriegullet.

DEL

Fem poeng skiller Elverum på toppen av tabellen, og serietoer Bækkelaget, med sju serierunder igjen å spille.

Søndag kveld møtes de to i Terningen Arena, en kamp Bækkelaget MÅ vinne om gullhåpet skal leve videre. Selv da blir det vanskelig, mener Kevin Maagerø Gulliksen, høyrekanten som forlater Bækkelaget til fordel for Elverum etter denne sesongen.

– Det er så enkelt som at vi må vinne resten av kampene, inkludert denne. Vi kan ikke gjøre noen feilskjær. Men Elverum har fortsatt et forsprang som skal bli vanskelig å ta igjen, sier Gulliksen og legger til:

Revansjesugne

– Det står mye på spill. For oss handler det ikke bare om forspranget opp til Elverum. Vi må vinne for å holde Haslum bak oss.

Bækkelaget har vært nære å ta Elverum-skalpen i begge møtene denne sesongen. I første seriekamp i Oppsal Arena hadde gultrøyene Elverum i kne, men tapte til slutt 27–29.

I cupens 4. runde i Terningen Arena ledet Oslo-klubben på det meste med fem mål, men klarte ikke håndtere Elverum sitt sju mot seks-spill, og tapte til slutt med seks.

– Det er fortsatt surt å tenke på de tapene. Vi følte vi hadde skikkelig taket på Elverum i begge de matchene. Vi er revansjesugne, sier Gulliksen, som tror Bækkelaget skal være mer forberedt på Elverums overtallsspill denne gangen.

– Vi sto veldig dårlig mot det sist gang. Vi forbereder oss som vanlig, men har jo jobbet en del med å stå imot det spillet gjennom sesongen. Jeg tror vi er godt forberedt på det Elverum kommer med denne gangen.

En storkamp

Neste sesong skal Gulliksen bytte ut gult og blått med svart og hvitt. Søndag skal han gjøre det han kan for å beseire sine nye lagkamerater.

– Det skal ikke være noe problem. Det er en storkamp og jeg spiller for Bækkelaget nå. Jeg har spilt masse kamper i Terningen Arena og det skal ikke være noe vanskelig for meg å holde fokus på den jobben jeg skal gjøre for Bækkelaget fram til sesongen er over.

For høyrekanten er svært motivert for å avslutte en ti år lang karriere i Bækkelaget, med en medalje.

– Det ville betydd enormt mye. Elverum er favoritter, men det blir som regel jevnt i disse kampene. Vi er i bra flyt og har god tro på at vi skal kunne vinne i Terningen Arena, sier Gulliksen.

Artikkeltags