Nå blir det drømmefinale

JUBEL: Elverum er klare for sluttspillfinale etter å ha feid Bækkelaget av egen parkett. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

JUBEL: Elverum er klare for sluttspillfinale etter å ha feid Bækkelaget av egen parkett. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Artikkelen er over 4 år gammel

(Elverum – Bækkelaget 34-21) Elverum valset over Bækkelaget og er klar for sin sjette strake sluttspillfinale. Der venter erkerival Haslum.

DEL

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle sikre finalebilletten i Terningen Arena søndag kveld.

Etter at Bækkelaget var det klart beste laget i Oppsal Arena for fire dager siden, slo Elverum grusomt tilbake på egen parkett søndag kveld.

Hjemmelaget gikk raskt opp i en 4-0-ledelse og så seg aldri tilbake.

Til pause var stillingen 18-8 til hjemmelaget, og til tross for at Bækkelaget hang bedre med de siste 30 minuttene, var de aldri i nærheten av å true hedmarkingene som til slutt vant 34-21.

En stolt Elverum-trener Michael Apelgren kunne dermed juble for nok en finale, den sjette sluttspillfinalen på rad.

Elverum – Bækkelaget 34-21 (18-8)

Tredje semifinale sluttspill

Terningen Arena

Tilskuere: 1460

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, Didrik Linderud, Torbjørn Fredriksen Eide (1), Petter Øverby (5), David Wattström, Aleksander Børresen (1), Tamás Iváncsik (5), Lars Nordberg (1), Nikolaj Mehl (1), Andre Lindboe (5), Erik Thorsteinsen Toft (3), Jonas Burud (3), Håkon Bratvold Ekren (1), Luka Mitrovic (3), Steffen Stegavik (5)

Dommere: Øistein Pettersen og Stig Andre Hansen

Utvisninger: Elverum 4 x 2 min. Bækkelaget 3 x 2 min.

Toppscorer Bækkelaget: Fredrik Lundgren og Kevin Maagerø Gulliksen (3)

– Stolt

– Vi gjør en fantastisk kamp. Jeg er stolt over den prestasjonen vi gjør. Vi går inn og elsker situasjonen vi er i med å spille en avgjørende kamp, sier Apelgren.

Elverum startet semifinaleserien med å vinne med ti mål hjemme for halvannen uke siden. En uke senere var det Bækkelaget som var det klart førende laget hjemme, der de vant med ni mål.

En voldsom forandring måtte til i Elverum-laget for å slå tilbake.

– Hva har skjedd på disse fire dagene?

– Det er mye som har skjedd i hodene våre i alle fall. Vi var ikke fornøyd med de vi gjorde i Oppsal Arena, samtidig som Bækkelaget var gode. Vi har endret på noen detaljer også er håndball sånn at da kan det snu så mye.

Elverum-spillerne viste en enorm glød og entusiasme og fikk med seg publikum fra første sekund. Da virket det som gjestene knakk sammen. De klarte aldri komme opp på det nivået de har vist tidligere i vår.

– Entusiasmemessig og når det kommer til energi, er det her kanskje vår beste kamp denne sesongen. Vi var sinnsykt skuffa etter onsdag. Alle har gått litt i seg selv også fikk vi en fridag med litt gokart-kjøring på torsdag der vi fikk lekt oss litt og fått ut litt aggresjon. Vi har bare gått og ventet på denne dagen. Måten vi står sammen på og måten vi står fram på er meget bra, sier Elverums venstrekant André Lindboe.

Ø-TV: Se høydepunktene fra kampen!

Drømmefinale

I den andre semifinalen var det lenge jevnt mellom Haslum og Halden i Nadderud Arena.

Til slutt var det hjemmelaget som stakk av med seieren 37-29.

Dermed blir det en drømmefinale mellom erkerivalene i best av tre-serien, som starter med kamp i Nadderud Arena onsdag.

– Det blir kult. Vi hadde nesten forventet at det skulle bli sånn også, selv om vi ikke har hatt fokus på noe annet enn det vi skulle gjøre mot Bækkelaget. Det blir morsomme kamper og en tøff kamp om gullet, sier Apelgren.

Haslum sikret sølvet foran nesa på Elverum i en dramatisk kamp i Nadderud Arena i mars, der tribunebråk overskygget det som skjedde på bana.

Etter det Østlendingen erfarer skal Haslum nå har fått en bot på 15.000 kroner for bråket. Onsdag er det nye tak i Bærum.

– Det er vel en finale vi har blitt vant til, kan man si. Det er moro. Vi og Haslum kniver hvert eneste år og det er kanskje de kampene i en sesong som er mest spennende og morsomme å se, sier Lindboe, som sender favorittstemplet over til Tom-Eirik Skarpsno sitt mannskap.

– Haslum var bedre enn oss i serien. De tok sølv og vi tok bronse, så vi sender det favorittstemplet over på dem, sier landslagsspilleren lurt.

Ø-TV: De første reaksjonene etter kampen

Artikkeltags