Nergaard: - Forventer av meg selv at jeg skal være best

REDDET ALT: Morten Nergaard dro fram storspillet i kampen mot Drammen, og stoppet i perioder "alt" som kom hans vei.

REDDET ALT: Morten Nergaard dro fram storspillet i kampen mot Drammen, og stoppet i perioder "alt" som kom hans vei. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum lot Drammen få være med på leken i en halvtime, men etter pause sto ringreven Morten Nergaard fram med en redningsprosent på 55, og da ble det bokstavelig talt bråstopp for drammenserne.

DEL

Drammen viste imidlertid fra start at de kommer til å bli et langt tøffere lag å hamle opp med denne sesongen enn de har vært de siste årene.

Den falmede storheten har definitivt noe godt på gang, og blåtrøyene fra Buskerud var faktisk så mye som tre mål foran Elverum etter 25 spilte minutter.

Drammens hjemvendte helt, Joakim Hykkerud, viste seg blant annet fram med å skaffe laget sitt fire straffer.

Men Elverum lar seg sjelden slå av drammenserne, og til pause hadde de fått orden i resultatregnskapet. Da lagene gikk i garderoben var det på stillingen 15-14, etter at Richard Hanisch satte inn omgangens siste mål.

Og det skulle bare bli forsmaken på det som skulle komme.

LES OGSÅ: Eksklusivt møte med håndballheltene og Elverum vant sin første kamp i Santa Kristina Cup

De rutinerte tok tak

For Elverum startet i et forrykende tempo etter hvilen. André Lindboe vekslet på å fly og å kontre inn mål, og bakerst demonstrerte Morten Nergaard hvorfor han er eliteseriens beste målvakt.

På fem minutter gikk Elverum fra å lede med ett til å ligge foran med seks. Og da Nergaard fortsatte å redde, var det lite Kristian Kjellings menn kunne gjøre for å hente opp igjen ledelsen.

Utover i omgangen reddet han både det mulige og det umulige, og endte med en redningsprosent på 55.

- Håper på mange slike kamper

- Jeg forventer av meg selv at jeg skal være best på laget, og at dette er nivået jeg skal ha inne. 55 i redningsprosent er kanskje litt i overkant, men jeg håper selvsagt på mange slike kamper utover i sesongen, sier Nergaard, som tok tak da Elverum famlet mot drammenserne.

- Hadde jeg ikke reddet såpass, hadde det blitt jevnt. Jeg vil vinne og det bidro jeg til i dag, sier Nergaard selv.

Han har kanskje for vane og være best når det gjelder, men på Tynset viste han også at han kan dra fram storspillet når det kreves av ham. Treningsturnering eller ikke. Og den som eventuelt skulle være spent på om Nergaard kan levere nok en storsesong i Elverum-trøya, ser ikke ut til å måtte engste seg.

- Mentalt sterk

- Jeg har vært med så lenge nå at jeg er trygg på meg selv og hva jeg står for. Sånn sett hadde det ikke spilt noen rolle om jeg hadde spilt dårlig her heller. Det mentale er én av mine største styrker, og jeg vet hva jeg er god for. Jeg blir ikke stresset om jeg eventuelt skulle ha spilt en dårlig treningskamp eller to. Det kommer selvsagt av at jeg har opparbeidet meg lang erfaring, sier 30-åringen.

Magnus Fredriksen viste seg for øvrig også fram som en meget habil forsvarsspiller, og Elverum-mannskapet fordelte også etter hvert scoringene jevnt seg imellom.

Kantene Lindboe og Kevin Gulliksen ble for øvrig Elverums toppscorere med fem mål hver.

Det endte til slutt med en 28-23-seier til Nergaard & co. Elverum er dermed det eneste laget som står med to seiere på to kamper i årets utgave av Santa Kristina Cup.

NB! I kampen mellom Kolstad og Haslum, som ble spilt tidligere lørdag ettermiddag, endte det 30-25 til bæringene.

Elverum-Drammen 28-23 (15-14)
Tynsethallen
Santa Kristina Cup
Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard B. Øien, Didrik Linderud (3), Stiven Thorsteinsson (1), Thráinn Orri Jónsson (1), Aleksander Børresen (1), Richard Hanisch (2), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (5), Kristian Krag Ørsted (2), Håkon Ekren (2), Tine Poklar (3), Magnus Fredriksen (2), Kevin Gulliksen (5), Jonas Burud

Artikkeltags