Nergaard sto fram mot FyllingenBergen

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Morten Nergaard var tilbake i godt, gammelt slag da Elverum sikret seg begge poengene mot FyllingenBergen onsdag.

  DEL

  Første omgang bar på ingen måte preg av blendende spill fra noen av lagene, og det hele ble en ganske seigspilt affære.

  SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN!

  Begge lag hadde i forkant av kampen fokus på å få satt forvaret og å få i gang keeperne, og det lyktes de også med. Morten Nergaard sto i veien for åtte baller før hvilen, mens Jurisic avverget seks Elverum-skudd - inkludert to fra straffemerket.

  Tine Poklar gjorde sine saker bra i Elverum-forsvaret, men det buttet kraftig imot på Elverums venstre side. Der fikk Jostein Epland til tider fritt leide, og høyrebacken satte til slutt inn halvparten av FyllingenBergens mål før hvilen.

  Dårlig uttelling fra sju meter

  Det skal også nevnes at Elverum bommet på begge sine straffeforsøk i 1. omgang, og fulgte dermed opp sin alt annet enn pene statistikk fra Skjern-møtet forrige helg, der de svarte og hvite kun satte inn to av fem forsøk fra sju meter.

  Men Elverum skal ha for at de ikke lot seg ryste av verken godt keeperspill eller skuddbom, men fortsatte å male på - og det ble det også belønnet for. Til pause sto det 16-12 på tavla i Terningen Arena.

  I 2. omgang løsnet det litt fra start for hjemmelaget, som brukte under to minutter på å øke ledelsen sin til fem mål.

  FyllingenBergen viste imidlertid moral da de bet seg fest i matchen, og kom seg så nær som to mål bak igjen da det var spilt rundt 10 minutter.

  Og vestlendingene hadde alle muligheter til å utlikne, da Elverum kom inn i en periode der bomskuddene florerte. I stedet rotet Andreas Gjeitrem bort like mange muligheter som de fikk, og dermed kunne hjemmelaget holde gjestene på armlengdes avstand.

  Holdt stand

  De fleste trodde nok at alt var avgjort da Elverum tok seg tilbake i en femmålsledelse etter 22 spilte minutter, men nok en gang holdt gjestene hodet kaldt, og brukte halvannet minutt på å spise opp tre av de fem målene.

  For da Elverum lyktes med å få slutt på Eplands scoringsbonanza,var det Mario Matic som sto fram for hjemmelaget. Midtbacken fikk hamre inn mål, men det gjorde også Elverums egen Jonas Burud. Og da Morten Nergaard plukket to baller fra nevnte Matic på tampen av omgangen - og Kevin Gulliksen i tillegg fikk pyntet på sin egen scoringsstatistikk i andre enden, klarte ikke bergenserne å stå imot lenger.

  For Terningen Arena skal være én av de vanskeligste stedene å plukke med seg poeng fra for alle uten bostedsadresse Elverum, og FyllingenBergen maktet ikke å bli det første norske eliteserielaget til å vinne på bortebane i Nergaard & co. sin lekestue denne sesongen.

  Det hele endte til slutt med en 32-28-seier til Elverum.

  Morten Nergaard ble kåret til banens beste spiller.

  Kampfakta

  Elverum-FyllingenBergen 32-28 (16-12)
  Terningen Arena
  Tilskuere: 1489
  Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet
  Utvisninger: Elverum 2 x 2 min. FyllingenBergen 2 x 2 min.

  Elverums lag: Morten Nergaard (1) - Stiven Thorsteinsson (1), Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (2), Kristian Krag Ørsted, Jonas Burud (5), Håkon Bratvold Ekren, Tine Poklar (3), Magnus Fredriksen (3), Richard Hanisch (4), Kevin Maagerø Gulliksen (7), Thrainn Orri Jonsson,

  Artikkeltags