Nykomponerte Elverum med trygg seier mot Kolstad

TRYGG: Sigvaldi Gudjonsson satte inn seks mål mot Kolstad.

TRYGG: Sigvaldi Gudjonsson satte inn seks mål mot Kolstad. Foto:

(Elverum-Kolstad 34-31) Den første treningskampen for sesongen endte med en grei seier for et relativt nykomponert Elverum mot Kolstad fredag ettermiddag.

DEL

Som vanlig har de svart-hvite tatt turen til Tynset for å spille Savalen Cup, men nytt av året er det at kampene spilles i Alvdalshallen. Og det er ikke det eneste som er nytt. Hele sju av Elverums spillere sluttet seg til stallen for bare et par uker siden.

Elverum-trener Michael Apelgren benyttet anledningen til å rullere kraftig på laget, og det var flere som viste seg fram fra en meget god side i høstens første av svært mange håndballkamper. Sebastian Henneberg var et positivt innslag i 1. omgang, og rakk å notere seg for fire scoringer og et par fine assist før han slapp til nestemann i køa. Én annen som har brukt sommerpausen godt, er Sigvaldi Gudjonsson, som dunket inn seks mål mot Kolstad.

GOD: Magnus Fredriksen viste igjen at han kommer til å bli en meget viktig brikke i Elverum-mannskapet i sesongen som kommer. Han er lagets kreative kraft og mostanderens konstante hodepine.

GOD: Magnus Fredriksen viste igjen at han kommer til å bli en meget viktig brikke i Elverum-mannskapet i sesongen som kommer. Han er lagets kreative kraft og mostanderens konstante hodepine. Foto:

Og vi må også nevne Sander Linderud, som ikke lar seg skremme av fryktinngytende konkurranse blant lagkameratene. Tre kjappe på tre minutter i 2. omgang sier litt om hva som bor i unggutten. Jonas Burud fortsetter også der han slapp i fjorårssesongen, og ble kampens toppscorer med sju mål. Som vanlig spilte også Magnus Fredriksen en meget solid kamp, og var et konstant uromoment for Kolstad i de periodene han var på banen.


NY: Tobias Grøndahl fikk en god del minutter i sin første Elverum-kamp.

NY: Tobias Grøndahl fikk en god del minutter i sin første Elverum-kamp. Foto:

Slik spilles kampene i Savalen Cup 2019:

Fredag 2. august:
kl. 17.00 Elverum – Kolstad (34-31)
kl. 19.00 Falk Horten – Haslum

Lørdag 3. august:
kl. 14.15 Showkamp mellom politikerne i Alvdal og Tynset
kl. 16.00 Haslum - Kolstad
kl. 18.00 Falk Horten – Elverum

Søndag 4. august:
kl. 13.00 Kolstad – Falk Horten
kl. 15.00 Elverum – Haslum


Elverum tok for øvrig føringen fra start, og brukte rundt fem minutter på å skaffe seg et par måls luke til Kolstad - og etter det var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor luka skulle bli. For Kolstad maktet ikke å ta igjen Elverums forsprang, spesielt ikke da Jonas Burud satte igang sitt målshow mot slutten av 1. omgang. Til pause sto det 19-15 på lysttavla i Alvdalshallen.

Andre omgang liknet mye på den første, og Apelgren fikk virkelig demonstrert bredden i stallen da han lot de fleste slippe til. Det skal også nevnes at en kapasitet som Simen Holand Pettersen ikke er med til Tynset (syk), og at Alexander Blonz og Alexander Westby begge er ute med skade.

Slutten av kampen var preget av slurv, og dermed fikk trønderne pyntet litt på resultatet i en kamp som endte 34-31. Følelsen var likevel at Elverum ikke ble nevneverdig stresset av at Kolstad spiste seg litt innpå - og det endte altså med en relativt komfortabel seier over Stian Gomo Nilsens menn.


GOD START: Sebastian Henneberg er Elverums danske stjerne. Han kom godt i gang mot Kolstad.

GOD START: Sebastian Henneberg er Elverums danske stjerne. Han kom godt i gang mot Kolstad. Foto:

Elverum-Kolstad 34-31 (19-15)
Alvdalshallen
Savalen Cup 2019
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen
Elverums lag: Didrik Linderud, Thomas Solstad (3), Rasmus Boysen, Tobias Grøndahl, Lukas Sandell (4), Emil Imsgard, Sebastian Henneberg (4), Torsten Fries, Kristian Ørsted, Jonas Burud (7), Endre Langaas (3), Sander Linderud (4), Magnus Fredriksen (3), Stian Mogen (1), Sigvaldi Gudjonsson (6)
Toppscorer Kolstad: William Aar (5)

Artikkeltags