ØIF Arendal ruster opp, status quo i Elverum

MENER ALVOR: Marinko Kurtovic og ØIF Arendal har signert to nye spillere for å stå best mulig rustet til vårsesongen.

MENER ALVOR: Marinko Kurtovic og ØIF Arendal har signert to nye spillere for å stå best mulig rustet til vårsesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ØIF Arendal levner ingen tvil om at de mener alvor med å gjøre slutt på Elverums imponerende sluttspill-rekke. Denne uken signerte de den østerrikske landslagskeeperen Thomas Bauer. – Det er kult at de går all in, mener Elverum-trener Michael Apelgren.

DEL

For svensken lar seg slett ikke stresse av at det som ser ut til å bli den argeste konkurrenten om sluttspilltittelen, ØIF Arendal, ruster seg for å bryte Elverums imponerende seiersrekke på seks strake gull.

– Jeg synes det er kult at norsk håndball har kommet dit at flere klubber går all in for å vinne. Det er klart at Arendal kommer til å bli utrolig vanskelige å slå, men vi er ganske gode selv også, smiler Apelgren, og legger til:

– ØIF Arendal er i ferd med å få et kjempegodt lag, men vi får håpe at de er litt dårligere enn oss. Det som er helt klart, er at et av lagene kommer til å bli skuffet til slutt. Så får vi håpe det ikke blir oss denne gangen!

– Setter seg i respekt

Denne uken hentet altså sørlendingene den østerrikske landslagskeeperen Thomas Bauer, og tidligere har Marinko Kurtovic & co. også signert svenske Maximilian Jonsson.

– De er ganske like oss selv, og det er ingen tvil om at de ikke har tenkt å ta noe mellomår. Det går for gull, og det er ingen tvil om at de setter seg i respekt hos konkurrentene med så gode signeringer, konstaterer Apelgren, som ikke får påfyll i sin stall før vårsesongen:

– Vi har en stall som satte poengrekord i Champions League i høst, så vi skal definitivt være med å kjempe i vår også. Det er heller ikke slik at alt handler om hvem man signerer. Det handler også om hvem som jobber best, og hvem som får mest ut av laget. Historisk sett har vi også vist at vi kan vinne mot tropper som er betydelig bedre enn oss, påpeker svensken.

Men helt uvirksomme er Elverum Håndball ikke. Det jobbes hardt med signeringer for kommende sesong, og i første rekke prioriteres lagets eksisterende spillere. Blant annet er man nå i dialog med en av lagets bærebjelker, Tine Poklar, om å forlenge kontrakten utover årets sesong.

Forhandler med svensk talent

Og så er det selvsagt også noen nye navn på blokka.

Østlendingen vet at Elverum Håndball har kommet langt i samtaler med et svensk talent, men klubben ønsker foreløpig ikke å gå ut med navn på vedkommende:

– Det vi kan si, er at det er en spiller i samme kategori som Kevin Gulliksen og Magnus Fredriksen, sier sportslig leder i EHH, Bjørnar Myhren. 

Han håper en avklaring rundt svensken vil komme i løpet av kort tid.

– Vi jobber hele tiden for å bli bedre, og gjør løpende vurderinger av hva vi trenger og hva vi kan gjøre for å oppnå nye mål. Akkurat nå tenker vi mot neste sesong når det gjelder nye spillere, men det kan endre seg. Om vi får fire skader på trening i morgen, er vi selvsagt nødt til å gjøre noe, fastslår Apelgren, som ser fram til det som ser ut til å bli en usedvanlig tøff vårsesong.

– ØIF Arendal er kanskje den hvasseste konkurrenten slik det ser ut akkurat nå, men også Drammen har vist at de kan vinne titler – og Haslum er alltid Haslum. Det kommer til å bli tøft, men jeg synes bare det er kult at det er mange lag som nå satser hardt. Det er med på å løfte den norske klubbhåndballen opp og fram, sier Elverum-treneren og legger til:

– Og uansett hva alle andre gjør, eller hvem de signerer, skal vi i første rekke ha fokus på oss selv og det vi kan gjøre noe med!

Artikkeltags