Optimalt vorspiel før Wisla Plock-matchen

Foto:

(Elverum-FyllingenBergen 31-29) Michael Apelgren eksperimenterte og rullerte så til de grader at FyllingenBergen fikk los i sluttsekundene, men det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta begge poengene.

DEL

Etter å ha vunnet de fleste kamper med knapp margin både hjemme og ute, har Elverum denne uken vist at de også kan vinne overbevisende. Seieren mot FyllingenBergen onsdag kveld, kan best beskrives som optimal med tanke på det som venter.

For Elverum skaffet seg tidlig luken de trengte for å holde gjestene på armlengdes avstand, og da kunne de også tillate seg å rullere, eksperimentere og få i gang hele maskineriet før kommende helgs monsterbatalje i Champions League.

Overtente bergensere

Den som hadde frytet en halvslapp onsdagskamp, trengte ikke å frykte. FyllingenBergen kom med nok overtenning for halve Vestlandet, uten at Elverum-spillerne lot seg vippe av pinnen av den grunn.

Hjemmelaget spilte med autoritet og ro fra start, og spesielt hjemmedebutanten Søren Tau viste at han kommer til å bli en enorm tilvekst i Elverum-forsvaret utover i sesongen. Dansken har på under en uke kommet bemerkelsesverdig godt inn i Elverums defensive rekker, og det kan komme meget godt med i den hektiske andre halvdelen av høstsesongen.

Rullerte heftig

Med visshet om at det venter en meget tøff oppgave i Polen kommende helg, valgte også Elverum-trener Michael Apelgren å rullere brukbart på laget. Det fikk til tider konsekvenser for kvaliteten både framover og bakover i banen, men ikke mer enn at de svarte og hvite sakte men sikkert rykket fra gjestene fra Bergen.

Etter 20 minutter hadde hjemmelaget skaffet seg en fem-måls luke.

Og bergenserne hadde definitivt mer enn nok med sitt, om de ikke også skulle håndtere Norges bredeste stall.

Utvisningsbonanza

FEM utvisninger ble det på de helblå i løpet av de første 30 minuttene, og det inkluderte utvisninger for feil keeperbytte, kjefting fra benken og hodeløse taklinger på banen.

Og å spille seks mot sju mot Norges beste håndball-lag i 10 minutter, er det få som kommer unna med på en særlig vellykket måte.

Det gjaldt også Andreas Gjeitrem og hans menn.

Til pause måtte de se at Elverum var foran med fem scoringer. Da sto det 18-13 på tavla.

Foto:

Nergaard-show og kontrings-konfekt

Etter hvilen roet tempoet seg noe, mye takket være FyllingenBergen som fikk spille til tider vanvittig lange angrep.

Elverum på sin side gjorde sitt for å holde tempoet oppe, og godt hjulpet av en Morten Nergaard i go'lune mellom stengene, fikk de også gikk gjestene en leksjon i kontringsspill etter læreboka.

Mario Matic & co. skal imidlertid ha for at de ikke ga opp, og selv da Elverum var foran med sju, jobbet gjestene knallhardt for å holde liv i matchen.

Nevnte Matic dro store deler av lasset de første 10 minuttene av omgangen, og satte blant annet inn tre på kjappen - og dermed var FyllingenBergen fem mål bak igjen.

Men stort nærmere kom de heller ikke.

Sju-mot-seks

De siste 10 minuttene av kampen fikk også Michael Apelgren anledning til å teste ut sju-mot-seks-spill, og han slapp også utpå både Emil Kheri Imsgard og Alexander Mitrovic.

På dette tidspunktet var det også ganske tydelig at gjestene fra vest hadde gitt opp håpet om poeng i Terningen Arena.

Dermed kunne svensken tillate seg å eksperimentere og rullere litt på mannskapet, noe som bør bety mange friske bein og armer i den svært vanskelige bortekampen mot Wisla Plock kommende lørdag.

All eksperimenteringen, samt at FyllingenBergen gikk ekstremt offensitvt til verks i forsvar, førte til at gjestene kom så nær som to mål - men heldigvis spiller det mindre rolle hvor mye man vinner med i håndball. To poeng er satt inn på kontoen i eliteserien, og det er to viktige poeng for å holde tritt med ØIF Arendal i toppen av tabellen.

Artikkeltags