Som Østlendingen tidligere har skrevet, var Petter Øverby øverst på KIF Koldings ønskeliste på strekplass. En meget anstrengt økonomi, gjorde imidlertid at forhandlingene trakk ut.

Den danske klubben har vært igjennom en tøff periode økonomisk og har ikke kunnet signere spillere på en god stund. Nå er den situasjonen imidlertid opphevet - og dermed benyttet Kolding anledningen til å signere Elverums Petter Øverby.

– Det er en klubb med ambisjoner, med lik linje som meg sjøl. De har et uttalt ønske om å være med i toppen i den danske ligaen, og aller helst spille ute i Europa. Det passer meg ganske godt, sier Grue-gutten til Østlendingen.

LES OGSÅ: KIF Kolding København bekrefter Øverby-dialog og Mange streker i regningen

– Har fått ryddet opp!

– Hvilke tanker gjør du deg rundt den vanskelige økonomiske situasjonen klubber har stått/står i?

– Det har vært mange tanker. Jeg ser på Kolding litt som en storklubb som kanskje har kommet litt på feil kurs de siste årene. Men nå har de fått ryddet opp både i spillerstallen og på kontoret, og da har jeg tro på at dette skal bli bra. Det er ikke første gangen jeg går til en klubb i økonomiske problemer, sier Øverby, og viser til at Elverum Håndball var i fritt fall da han kom til klubben for to år siden.

– Det gikk jo bra det, sier Øverby med et smil.

Han besøkte Kolding i forrige uke, og har også hatt samtaler med trenerteamet Lars Frederiksen (tidligere Esbjerg) og  Lasse Boesen (tidligere dansk landslagsspiller).

– Petter har utviklet spillet sitt til et internasjonalt nivå de siste sesongene i Elverum, sier KIF Kolding Københavns sportssjef og trener Lasse Boesen.

– Det virker som vi har like tanker rundt spillestil, så jeg håper at det skal passe meg godt, sier Øverby, som gleder seg til en tøffere hverdag.

Vil tilbake på landslaget

– Målet er å utvikle meg som spiller, og jeg ser fram til å få en tøffere treningshverdag og å spille i en tøffere liga. I Elverum har vi hatt 10 tøffe Champions League-kamper i året, men ligakampene blir ikke så spennende lenger når man har vært i den øverste divisjonen en stund, sier strekspilleren, som også har ambisjoner om å spille seg tilbake i landslagsvarmen.

– Alle de andre strekspillerne på landslaget spiller ute, et par av dem i Danmark. Jeg håper jo selvsagt at dette skal være med på å styrke mitt kandidatur i forhold til landslaget også, sier Øverby, som har signert en toårskontrakt med en danske klubben.

Øverby skal bo i Kolding, og tar med seg samboeren Gyri Bratterud.

I Danmark får han også muligheten til å spille mot sin bestekompis Erik Thorsteinsen Toft, som tidligere i vår ble klar for Mors-Thy.