Øverby nær comeback etter lang pause på grunn av hjertebetennelse

SNART TILBAKE: Petter Øverby har slitt med en betennelse i hjertemuskelen, men nå ryktes det at Grue-gutten snart er tilbake på banen.

SNART TILBAKE: Petter Øverby har slitt med en betennelse i hjertemuskelen, men nå ryktes det at Grue-gutten snart er tilbake på banen. Foto:

Grue-gutten og den tidligere Elverum-spilleren Petter Øverby (27) er snart tilbake på banen etter pause på grunn av betennelse i hjertemuskelen.

DEL

– Jeg vil tro han kan være i spill om vel en ukes tid, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.

Tyskland-proffen Øverby følte seg tam og «utrent» under oppkjøringen til Bundesliga-sesongen. Pulsen hans hadde langt høyere frekvens enn vanlig under belastning i sommer.

Etter undersøkelser for vel to måneder siden, viste det seg at Øverbye hadde myokarditt. Mer folkelig sagt er det en betennelse på hjertemuskelen. Det medisinske støtteapparatet i klubb- og landslag har hatt tett dialog om situasjonen de siste månedene.

Øverby er fulgt opp av hjertespesialister i Tyskland. Når ser problemene ut til å ha sluppet taket, og Erlangen kan snart få hjelp av nordmannen også ute på banen. Klubben har sin neste kamp 7. november.

Øverby er ikke med i den norske troppen som deltar i Golden League i Danmark denne uka. Linjespilleren har vært del av troppen i flere av suksessmesterskapene de siste årene.

Norge tok sølv i VM de to siste gangene. Ved begge anledninger har vertsnasjonen (Frankrike og Danmark) blitt for god i finalen.

(©NTB)

Artikkeltags