Poengdeling etter nok en dramatisk sluttspurt

DRAMATISK: Emil Sundal mistet hodet fullstendig da han la Magnus Fredriksen i bakken fire sekunder før slutt i Terningen Arena. Det ga de svart-hvite sjansen til å berge ett poeng.

DRAMATISK: Emil Sundal mistet hodet fullstendig da han la Magnus Fredriksen i bakken fire sekunder før slutt i Terningen Arena. Det ga de svart-hvite sjansen til å berge ett poeng. Foto:

(Elverum-Bækkelaget 32-32) Bækkelaget gjorde alt feil da de kunne avgjøre kampen mot Elverum. Takk og pris for hjemmelaget, som dermed berget ett poeng i nok et sekunddrama.

DEL

Elverum stilte med en til dels skadepreget tropp mot Bækkelaget.

Storskytteren Lukas Sandell er ute med en lyskestrekk, mens lagets toppscorer - Sigvaldi Gudjonsson - også måtte se kampen fra tribunen, etter at han tråkket over på treningen tirsdag.

I tillegg fikk Stian Mogen en trøkk i halebeinet i en duell med Magnus Fredriksen på samme trening, og dermed måtte også han stå over mot Tom-Eirik Skarpsnos menn.

Og det ble en tøff oppgave for de resterende Elverum-spillerne å hamle opp med de blågule fra Oslo.

Reddet av Nergaard

For det ble tydelig at å holde fokus på en midtukekamp mot en middels norsk motstander, er en vanskelig mental og fysisk utfordring når man samtidig er inne i et hektisk Champions League-program.

Første omgang ble en målrik, men lite velspilt affære - der bomskuddene og de tekniske feilene florerte i begge lag.

Elverum skal også være takknemlige for at Bækkelaget ikke evnet å ta vare på tremålsledelsen de hadde skaffet seg da det var spilt drøyt 10 minutter.

For da sto det faktisk 5-8 på resultattavla i favør Tom-Eirik Skarpsnos menn.

Elverum fikk imidlertid bokstavelig talt reddet seg ut av knipen, takket være Morten Nergaard, som var helt avgjørende for at ikke angrepsfeilene fikk større konsekvenser.

Sammen med Didrik Linderud sørget Elverum-kapteinen for at hjemmelaget kom seg i kapp igjen på stillingen 9-9 etter drøyt 13 minutter.

Sjansebonanza for begge lag

Resten av omgangen ble en seigspilt affære, der ingen av lagene fikk det helt store overtaket.

11 bomskudd ble det totalt på de svarte og hvite, mens Bækkelaget bommet hele 16 ganger de første 30 minuttene. Seks av bomskuddene var signert kapteinen sjøl, toppscoreren Emil Sundal.

Men til tross for at lagene tilsammen bommet 27 ganger før pause, sto det altså hele 19-17 på lystavla da lagene gikk i garderoben. Det sier det meste om hvor mange angrep som ble gjennomført i første omgang.

Viste muskler

Og det ble ikke mye bedre etter hvilen. Bækkelaget brukte nøyaktig 48 sekunder på å få balanse i regnskapet igjen, og selv om Elverum tok seg opp i en tremålsledelse fire minutter senere, klarte de ikke å bruke luka til å rykke skikkelig ifra.

For Tormod Hauane & co. bet seg fast i kampen, og da 45 av 60 minutter var spilt, sto det 26-26 på tavla.

Etter dette endret matchens karakter seg kraftig. Tempoet falt, og musklene tatt i bruk. Spesielt gjestene viste at de var mer enn villige til å slåss for poengene i sluttminuttene.

Det gikk til tider hardt utover en spiller som Magnus Fredriksen.

Med to og et halvt minutt igjen av omgangen sendte Aksel Strupstad gjestene opp i en tomålsledelse, men Elverum nektet å gi opp.

Dramatisk sluttspurt

Like etter reduserer Jonas Burud, før Morten Nergaard redder skuddet fra Emil Sundal bare sekunder senere. Magnus Fredriksen bruker lang tid på å rote bort den neste ballen, men Bækkelagets Nikolay Hauge makter ikke å utnytte at han får tak i kula og kaster den rett til Morten Nergaard - i stedet for å ta ballen og dra ut tiden med 10 sekunder igjen av kampen.

Elverum-keeperen sender ballen tilbake i angrep, der Aksel Strupstad setter inn en skikkelig hockeytakling på Magnus Fredriksen - blir belønnet med rødt kort - og sørger for at det blir straffe til Elverum.

Den setter Alexander Westby sikkert i mål, og dermed ender det 32-32, og med poengdeling i nok en dramatisk sluttspurt for Elverums håndballherrer.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags