Poengrekord for Elverum da Bucuresti ble slått på bortebane

GOD: André Lindboe ble sammen med Magnus Fredriksen kampens store spiller mot Dinamo Bucuresti. Kanten satte inn 13 mål.

GOD: André Lindboe ble sammen med Magnus Fredriksen kampens store spiller mot Dinamo Bucuresti. Kanten satte inn 13 mål. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kampen i seg selv var ikke spesielt imponerende, men med 34-33-seier til Elverum, blir to nye Champions League-poeng med hjem fra Romania. Dermed har Apelgrens menn innfridd målet om poengrekord i mesterligaen.

DEL

Allerede før kampen mellom Dinamo Bucuresti og Elverum var spilt, var det klart at det er umulig for Elverum å avansere fra gruppa, ettersom både Skjern og Gorenje Velenje vant sine kamper lørdag.

Det så ut til å ha tatt litt av luften ut av Elverum-ballongen, men Apelgrens menn lyktes likvel med å ro i land en knepen seier i Romania, og dermed er det klart at de får med seg minst 10 poeng i årets gruppespill. Det er to mer enn i fjor, og fortsatt gjenstår én kamp å spille.

Elverums drøm om mesterliga-avansement knust 

Tung start for Elverum

Elverum herjet med Dinamo Bucuresti da lagene møttes i Terningen Arena tidligere i høst. Riktig så lett skulle det ikke bli på bortebane, og til tross for at de ikke har fått lønn på tre måneder, var det rumenerne som ville mest de første 20 minuttene.

Da lå hjemmelaget foran med hele fem mål, på stillingen 14-9.

Apelgrens menn fikk ikke skuddene til å sitte, og det ble for mange bom og for mye slurv fra de for anledingen helsorte. Da de heller ikke fikk det til å sitte i forsvar, fikk rumenerne lov til å rykke ifra.

Det kunne virke som om Elverum-spillerne slet litt med motivasjonen etter å ha mistet mulighetene til avansment før de i det hele tatt entret parketten, men utover i omgangen klarte de likevel å løfte seg de hakkene som skulle til for å ta igjen forspranget.

Solid Lindboe

Omgangens store spiller ble André Lindboe, som satte inn sju mål før pause. Like bra gikk det ikke for kanten på motsatt side. Fem bomskudd på ble det på Kevin Gulliksen på ni forsøk før hvilen.

Én annen som ville vise seg fram, var Magnus Fredriksen - som også glimtet til med flere gode enkeltprestasjoner, og som var en av få som holdt trøkket og intensiteten oppe i angrepsspillet.

Til pause sto det 16-16 på lystavla i hallen, og ingen av lagene skal ha spesielt mye ros for forsvarsspillet de første 30 minuttene.

Og da blir det heller ikke spesielt lett å være keeper. Det meste av skuddene kom fra kort holdt, og dermed klarte verken Morten Nergaard eller Vegard Bakken Øien å sette preg på kampbildet.

Mye mål, lite forsvar

Og det ble ikke stort bedre da lagene kom tilbake på banen.

Allerede et kvarter ut i 2. omgang, sto det 26-26 mellom lagene. En stilling man oftere ser etter 60 minutter enn 45. Og da hadde begge lag i tillegg bommet en hel del. Det sier det meste om kvaliteten på forsvarsspillet.

Men så giret Elverum opp et lite hakk:

Morten Nergaard, som hadde fått en liten pause på benken, kom tilbake på banen og reddet tre på rad, flere Elverum-spillere begynte å treffe - og da det gjensto sju minutter var de svarte foran med to. Og da skal vi altså huske på at de var så mye som fem mål bak da det var spilt 20 minutter av kampen.

Og igjen var det Lindboe som tok hovedansvar i angrep. Han vekslet mellom å spille ving og back, og satte inn hele 13 mål totalt.

Kevin Gulliksen satte inn sju, mens Magnus Fredriksen var den eneste av bakspillerne som hadde dagen, og satte inn seks mål.

Elverum ledet 34-31 like før slutt, men rotet det litt til for seg selv og slapp Dinamo Bucuresti ubehagelig nær igjen.

Nergaard reddet imidlertid hjemmelagets siste skuddforsøk, og Elverum fikk kampens siste angrep.

Det hele endte med 34-33-seier til Elverum. Og det mye takket være Magnus Fredriksen, André Lindboe og en fin avslutning av Morten Nergaard.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags