Poklar med gla'nyhet til Elverum-fansen

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Den kanskje beste toveisspilleren i eliteserien, Tine Poklar, har bestemt seg for å forlenge sin avtale med Elverum med ytterligere ett år. – Jeg har stor tro på at det fortsatt er mye å utrette her, sier 27-åringen.

  DEL

  Elverum Håndball har signert talenter og unggutter i fleng, og dermed har det også blitt ekstra viktig å få på plass spillere med erfaring og rutine.

  Denne helgen satte Tine Poklar penn til papir, og forlenget avtalen sin med Elverum i ytterligere ett år:

  – Tine har helt klart vært en prioritert spiller å få på plass. Han er en av eliteseriens aller beste – om ikke den beste – og for oss er det optimalt å få beholde ham, konstaterer Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg i Elverum Håndball.

  – Hvordan har forhandlingene med Poklar vært?

  – Veldig enkle. Han ga klart uttrykk for at han ønsket å bli, og vi ønsket veldig sterkt å beholde ham. Begge parter var også interessert i få på plass dette så tidlig som mulig, slik at man kan fortsette å konsentrere seg om det sportslige, sier Myhre.

  Drømmer om cupfinale

  Tine Poklar selv bekrefter at Elverum hele tiden var hans førstevalg, til tross for at han hadde tilbud fra de øverste ligaene både i Tyskland og Frankrike.

  – Det måtte ha vært et helt ekstraordinært godt tilbud for at jeg skulle ha forlatt Elverum nå. Jeg vet hva jeg har og hva jeg får her. Klubben er godt organisert og for meg er det viktig å ha trygghet, sier Poklar til Østlendingen.

  – Hvorfor lar du deg ikke lokke av tilbud fra Tyskland og Frankrike?

  – Jeg kjenner grensene mine, og for meg var alternativet å spille for klubber som ikke er helt oppe i toppen. Da synes jeg det er morsommere å spille for en klubb som er best i sitt land, og som har forutsetninger for å spille Champions League, sier sloveneren, og legger til:

  – I mine øyne er vi kapable til å ta ytterligere et steg i mesterligaen, og det har jeg lyst til å være med på. I tillegg vil jeg veldig gjerne tilbake til Oslo Spektrum og spille en ny cupfinale. Det var surt å tape den forrige, fastslår venstrebacken.

  – Godt å være ønsket!

  Og i tillegg til det sportslige, trekker Poklar fram håndballinteressen i byen som en viktig faktor.

  – Jeg spiller for et lag som nesten alltid trekker fulle tribuner, og man kjenner virkelig kjærligheten i byen. Det er veldig mange som har sagt til meg at de ønsker at jeg skal bli, og det setter jeg veldig pris på! Jeg tror man må ha det bra for å spille bra, og det har jeg her!

  Men én ting er 27-åringen ikke fullt så glad for:

  – Snøen. Det gjør meg vanligvis ikke så mye med litt snø. Men dette er ikke litt. Det er over alt, hele tiden. Men jeg har forstått at denne vinteren er ekstraordinær, så man kan jo håpe det ikke blir så ille neste år, smiler Poklar.

  – Min høyre hånd

  Og når sloveneren altså velger å trosse vær og føreforhold for å fortsette karrieren i Norge, er det med en klar ambisjon om å utvikle seg videre som spiller.

  – Jeg ønsker fortsatt å få muligheten til å spille i en av de bedre ligaene på sikt, men jeg har fortsatt mye å jobbe med, sier 27-åringen, som er mer enn klar for å ta ansvaret for som følger med å være én av de mest rutinerte i laget:

  – Jeg løper ikke fra ansvar, faktisk så trives jeg veldig godt med det, konstaterer venstrebacken.

  Og Elverum-trener Michael Apelgren er svært glad for å beholde én av sine mest betrodde menn:

  – Tine er min høyre hånd både i angrep og i forsvar. Han er en spiller jeg har stor tillit til, og som vi ønsket sterkt å beholde i stallen. Tine er en type som ikke tar så stor plass, men han er en leder «i det skjulte», og er en veldig viktig brikke i vårt spill, fastslår svensken.

  Kjæreste i Slovenia

  Avtalen mellom Elverum og Håndball strekker seg altså ytterligere én sesong, og dermed vil Poklar ha spilt tre år i svart og hvitt våren 2019.

  – Jeg sier ikke at det blir med det, eller at jeg må videre da. Men jeg ønsket å holde muligheten åpen, for jeg bor langt hjemmefra, og det er vanskelig å vite hva framtiden bringer, påpeker Poklar, som blant annet har funnet kjærligheten hjemme i Slovenia.

  – Det stemmer at jeg har fått meg kjæreste. Men hun vet at det er håndballspiller jeg er, og det betyr at jeg kanskje må flytte mer på meg enn vanlig. Vi får det til med at hun besøker meg her, og jeg henne der. Det skal nok gå fint, smiler Poklar.

  Allerede onsdag er han i aksjon i svart og hvitt igjen, da i bortekampen mot Kolstad

  – Nå er det bare sju seriekamper igjen og så venter en liten pause før det blir sluttspill. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bidra til at vi får en ny mesterligamulighet allerede kommende sesong, avslutter Elverums spiller nummer 21.

  Artikkeltags