Gå til sidens hovedinnhold

Råsterke Elverum feide bergenserne av banen

Artikkelen er over 4 år gammel

(Fyllingen – Elverum 29-37) Fyllingen hadde ikke tapt hjemme i Framohallen, og slått både Arendal og Haslum på egen parkett. Det var før Elverum kom på besøk.

Fyllingen har kanskje vært det laget som har brukt den nye regelen om at man kan spille med sju utespillere mest.

For Elverum ble onsdagens kamp i Framohallen i Fyllingsdalen utenfor Bergen en kamp i konstant undertall. Fra første angrep tok hjemmelaget ut keeperen når de selv var i angrep og lå inne med to linjespillere og fem bakspillere.

Fyllingen best i gang

Og i det første kvarteret var også de gulblå i føringen, selv om Elverum hang seg på og fulgte hakk i hæl. Fyllingen maktet ikke å dra ifra med mer enn med to mål i løpet av omgangen. Først Fyllingens 6–4 etter vel åtte minutters spill, men så rykket Elverum ifra etter cirka 20 minutter og ledet med fire – 12–16 etter 24 minutter.

Dette var en god Elverum-periode der Fyllingen gjorde en del angrepsfeil og Elverum straffet hjemmelaget.

Der Vidar Gjesdal på Fyllingen-benken kastet på spillere offensivt, så valgte Apelgren i denne kampen å droppe mye av det omstridte overtallsspillet.

Et par angrep ble forsøkt tidlig, men det lykkes ikke og dermed la svensken igjen om til å spille tradisjonelt seks mot seks i Elverums angrep.

Mot slutten av omgangen svarte Fyllingen med et flere raske scoring og nærmet seg Elverum mot halvtid.

Til pause sto det 16–19 til Elverum – i det som ble en svært målrik omgang.

LES OGSÅ: Keeper Nergaard scoret fem!

Rykket ifra etter pause

Elverum startet den andre omgangen strålende – spesielt offensivt. Bra tempo, varierte avtaler og riktige avslutninger. Det førte til seks Elverum-mål på de første fem.

Spesielt Øverby og Lindboe var hete i starten av den avgjørende omgangen.

Da Elverum ledet med ni mål (!) etter 38 minutter så Vidar Gjesdal på Fyllingen-benken ingen annen mulighet til å ta omgangens første timeout.

Da hjalp ikke da Elverum bare økte i denne perioden – for eksempel scoret keeper Morten Nergaard tre mål på tre minutter i tomt Fyllingen-mål. Med andre ord slo Fyllingens sju mot seks-taktikk fullstendig feil mot Elverum.

Reservene fikk tid

Etter hvert som omgangen skred fram og Elverum-seieren virket trygg tillot Michael Apelgren seg å bytte en del på laget. Både Vegard Bakken Øien, David Wattström, Torbjørn Eide, Håkon Ekren, Jonas Burud og Didrik Linderud fikk prøve seg. Øverby ble også satt på benken mot slutten til fordel for Aleksander Børresen.

Dermed satt det som kanskje er Apelgrens førstesekser på benken mot slutten av kampen.

– Jeg ville ha flere spillere i gang. Det er deilig for oss å få en såpass lett reise i andre omgang, sier Apelgren, som reise med Elverum til Spania og møtet med La Rioja på lørdag.

Fyllingen kom seg dermed etter hvert til hektene, men fortsatte og gjøre feil offensivt.

Elverum ledet store deler av omgangen med 10–11 mål og var aldri truet.

I kommentatorboksen var tidligere Fyllingen-spiller Andreas Gjeitrem over seg av begeistring når han så hva Elverum presterte.

– Det er bare å hylle Elverum. Hvordan de står fram både i serien, cupen og i Champions League. Det bør inspirere andre lag til å oppnå det samme, mente han.

Kampen endte til slutt 29–37, og dermed er Elverum fortsatt ubeseiret og suveren serieleder. Fem poeng foran Bækkelaget, som har en kamp mindre spilt.

Usikker på fri

Michael Apelgren har gitt spillerne endel fri i landslagspausen, og var spent hvordan det ville slå ut.

– Vi mente at det ville være bra, og det viser denne kampen at det var. Mange har trent godt på egenhånd og var klare for oppgaven. Da kan vi gjøre mer av det, sier treneren.

Fyllingen - Elverum 29-37 (16-19)

Eliteserien menn

Framohallen, Bergen

Tilskuere: 

Elverums lag: Morten Nergaard (5), Vegard Bakken Øien, Didrik Linderud, Torbjørn Fredriksen Eide, David Wattström, Aleksander Børresen (1), Petter Øverby (7), Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl (2), Andre Lindboe (6), Erik Thorsteinsen Toft (4), Jonas Burud (2), Håkon Bratvold Ekren (1), Tine Poklar (4), Josef Pujol (1).

Dommere: Ronny Andre Hell og Morten Ropstad Isachsen.

Utvisninger: Fyllingen: 3 x 2 min. Elverum: 2 x 2 min.

Toppscorer Fyllingen: J. Lindskog-Andersson (6)

 

Kommentarer til denne saken