Rystet, men ikke slått

GOD: André Lindboe leverte en god kamp mot Falk Horten.

GOD: André Lindboe leverte en god kamp mot Falk Horten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-Falk Horten 33-30) Falk Horten holdt følge med Elverum helt til det gjensto under fem minutter av kampen. Men det er en grunn til at de svarte og hvite topper tabellen: bredden, og evnen til å avgjøre.

DEL

Falk Horten kom fra en sterk seier mot Drammen, og viste i 1. omgang at de kan gi selv de beste lagene hodebry.

Spesielt Oleg Macharashvili, som har gode minner fra Terningen Arena fra sin tid som ØIF Arendal-spiller, leverte varene før pause.

Fem på fem ble det fra bakspilleren.

Det ble imidlertid matchet av Elverums Kevin Gulliksen, som også puttet fem før hvilen.

Av andre høydepunkter fra 1. omgang, kan det nevnes et par heroiske returløp av Richard Hanisch, en suser av et skudd som var nær ved å kutte et par centimeter av sveisen på Falk-keeperen - og ikke minst - Morten Nergaards strafferedning i siste sekund.

Elverum-keeperen var tydelig lei av å høre Falk Hortens trener Johnny Jensen relativt klare innsigelser mot dommerparet, og gestikulerte voldsomt mot Falk-benken etter redningen.

Det skal også sies at med 1173 tilskuere på tribunen, var det relativt enkelt å høre det meste av det som ble sagt i Terningen Arena.

Falk Horten på sin side hadde åpenbart lagt igjen respekten i Vestfold, om kom til Terningen Arena med lave skuldre og et helhjertet forsøk på å få med seg poeng.

Før pause holdt de følge med hjemmelaget helt til stillingen 14-14, før Elverum fikk skaffet seg en luke på tre mål i løpet av de siste fire minuttene av omgangen.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 17-14 til hjemmelaget.

Trippel-Nergaard til liten nytte

Etter hvilen så det bra ut for Elverum da Nergaard begynte der han slapp før pause. Elverum-målvakten hadde tre redninger på rappen, før Falk fant veien til nettmaskene.

Men da de først begynte å treffe, traff de godt.

Spesielt Morten Christensen fikk stilt inn finsiktet, og sørget før at gjestene bet seg fast i kampen.

Elverum slet overraskende mye med å riste av seg blåtrøyene, og selv om det var Lindboe som leverte dagens mål med et langskudd limt inn i krysset, lot ikke Jensens menn seg blende av overmakten.

Faktisk bet de bare enda hardere tilbake, og etter 22 spilte minutter var lagene like langt på stillingen 26-26.

Det skal også sies at Elverum da hadde misset på flere 100 prosent-sjanser, og gjort noen tekniske feil vi sjelden ser fra den kanten.

Av sine egne man skal ha det

Men da det hele skulle avgjøres, viste Elverum hvorfor det er et gap mellom lagene på tabellen.

Nikolaj Mehl hadde tydelig spart kruttet i skuddarmen til en solid finish, og med en redning av Nerggard, to Mehl-mål og et par lekkerbiskner fra Lindboe, var Elverum plutselig tre mål foran.

Og da Fredriksen i tillegg  beviste at det er av sine egne man skal ha det med å sette inn to kjappe scoringer, halte Elverum inn to nye poeng.

Det hele endte til slutt med en 33-30-seier til Elverum, som dermed holder følge med ØIF Arendal på tabelltoppen.

Sørlendingene slo på sin side FylllingenBergen 35-31 tidligere i kveld, mens Kolstad slo Bodø 27-26

Artikkeltags