Sikret to poeng etter sen sluttspurt

ENDTE GODT: Simen Holand Pettersen og Elverum slet lenge mot Bækkelaget, men dro i land poengene i kampens siste minutter.

ENDTE GODT: Simen Holand Pettersen og Elverum slet lenge mot Bækkelaget, men dro i land poengene i kampens siste minutter. Foto:

(Bækkelaget-Elverum 32-15) I en alt annet enn elegant kamp, ble en sen sluttspurt avgjørende for at Elverum fikk med seg begge poengene mot Bækkelaget.

DEL

Elverum har ikke hatt en blendende start på vårsesongen, men berget som kjent begge poengene hjemme mot Halden, etter at det ble tap mot ØIF Arendal for en uke siden.

Og det startet ikke mye bedre mot Bækkelaget. I en hall som minner mest om en glorifisert gymsal, der det var like langt mellom tilskuerne som mellom lyspunktene på banen, var det hjemmelaget som kom best i gang fra start.

Anført av ligaens toppscorer Emil Midtbø Sundal, sikret Bækkelaget seg tidlig en tremålsluke, og den ble det særdeles vanskelig for de svarte og hvite å hente opp igjen. Spesielt da målene rant inn bakover like fort som de ble sløst bort i angrep.

Og mens det virker som om Elverum har mistet noe av gløden og finessen som kjennetegnet dem i høst, var Bækkelaget definitivt påskrudd fra start.

Riktignok hadde også Elverum en mann mindre i store deler av 1. omgang, som utviklet seg til å bli rene utvisningsbonanzaen. Som mot Halden virket det også som om frustrasjonen fikk lov å sette sitt preg på kampbildet, og et par minutter før pause ledet hjemmelaget med tre mål.

Elverum bet seg imidlertid fast, og lyktes med å redusere to ganger, og gikk lagene i garderoben med en ettmålsledelse til Bækkelaget.

Etter hvilen fortsatte de blågule å holde grepet om kampbildet. Lyspunktene var Magnus Fredriksen og Emil Kheri Imsgard, for det er den duoen som skal ha takken for at det endte godt til slutt i Nordstrand Arena.

For i perioder var Magnus Fredriksen sist eller nest sist på absolutt alt som traff nettmaskene, og da Emil Kheri Imsgard i tillegg begynte å plukke både straffer, kontringer og baller i etablert spill – fikk ikke Bækkelaget den luken de trengte mot gjestene.

For selv om de ledet med så mye som tre mål bare sju minutter før slutt, maktet Elverum å sikret seg begge poengene med en sluttspurt det luktet svidd av.

Men det var først på stillingen 30–30 etter snaut 25 spilte minutter det ble balanse i regnskapet. Derfra økte Elverum sakte med sikkert, og da Lukas Sandell og Sigvaldi Gudjónsson våknet opp i sluttminuttene, endte det med en tremålsseier til Michael Apelgrens menn.

Kampen endte med 35–32 i favør Elverum.

Artikkeltags