Sjekk denne suseren fra debutant Elverhøy

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonas Elverhøy (17) fikk sine første minutter A-lagshåndball i kronekampen mot Bodø. De tok han godt vare på. Hans første mål i seniortrøya var denne suseren av et skudd (se video). Nå ønsker han å ta opp arven etter pappa Thomas.

DEL

- Jeg er fornøyd med den, ja, smiler Elverhøy junior.

Ja, ja - junior og junior. Jonas har allerede rukket å strekke seg forbi pappa Thomas i lengde, og det er ingen tvil om at den målrettede tenåringen har som ambisjon å nå langt også på håndballbanen.

Og med sine 2,03 på strømpelesten og en velutviklet skuddarm, har han forutsetningene i orden for å bli en bakspiller Elverum kan ha glede av i mange år framover.

- Trodde Apelgren køddet

Men 17-åringen har det ikke travelt.

- At jeg skulle få spille i dag kom veldig brått på. Da jeg fikk beskjed på treningen i går, trodde jeg først det var kødd. Så trodde jeg at det var Jonas Burud Micke mente. Men så skjønte jeg at det faktisk var meg, smiler unggutten, som ikke lot seg stresse av at sjansen kom før han ventet den:

- Jeg har jo spilt håndball så lenge jeg kan huske, så jeg tenkte bare at jeg må gjøre det jeg pleier å gjøre. Det synes jeg at jeg fikk til, sier Elverhøy, som imidlertid innrømmer at det gikk en kule varmt da han satte inn sin første scoring i seniortrøya.

Og det var ikke noe hvilket som helst mål heller. En knallhard underarm var det unggutten valgte å introdusere seg med foran 2449 tilskuere i Terningen Arena.

- Svartnet litt for meg

- Det svartnet litt for meg der og da. Det var utrolig kult, og så var det veldig stas at de andre gutta ble så glade på mine vegne. Det var stort, rett og slett, konstaterer debutanten.

Og stort var det også for pappa Thomas, som filmet sønnens første A-lagsminutter med mobilen fra tribunen.

Sjøl spilte han på A-laget fra 1996 til 2000, og han trente også laget opp fra 2. divisjon da Elverum var på vei opp fram i divisjonssystemet tidlig på 2000-tallet.

Nå har altså sønnen tatt over stafettpinnen, og da er det ikke rart at pappa er ganske så stolt:

- Det er jo moro å se at Jonas får sjansen. Spillet ble lagt opp slik at han skulle få noen muligheter, og da er det fint at han tør å ta dem, smiler Thomas, som selv hadde en beryktet skuddarm i sine glansdager.

Skuddarmen har gått i arm

- Den har kanskje gått i arv, det kan se sånn ut, fleiper den tidligere Elverum-spilleren, som er meget fornøyd med sønnens utvikling.

- Det er kanskje den største forskjellen på oss to. Det trenes mye bedre nå enn vi gjorde på vår tid. Jonas har vært veldig heldig og hatt mange kompetente folk rundt seg i mange år, og det nyter hans veldig godt av nå, sier Thomas.

Og om sønnen får det som han vil, blir det flere sjanser på A-laget i årene som kommer.

- Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og ta steg for steg, og så håpe at sjansene kommer. Jeg ble i alle fall utrolig inspirert av å få muligheten i dag, konstaterer Jonas, som har spilt håndball siden han var åtte år gammel.

Med pappa som forbilde

- Jeg begynte faktisk på jentelaget til storesøsteren min, for jeg hang jo alltid i hallen, så da fikk jeg være med. Etter hvert ble det guttelag i Hernes, og de siste årene har jeg spilt i Elverum, forteller Elverhøy jr, som nærmest er flasket opp i håndballhallen.

- Jeg og Mishels (Liaba) pleide å være de drittungene som alltid var i hallen på trening og i kamp. Jeg har alltid likt å være i håndballhallen, og det var helt naturlig for meg å følge etter pappa. Han har vært et forbilde for meg hele livet, så jeg håper at jeg kan gå i hans fotspor, smiler Jonas.

Og det første steget er allerede tatt.

Artikkeltags