Gå til sidens hovedinnhold

Skadeskutt Elverum vant «slåsskampen» mot Lillestrøm

Artikkelen er over 4 år gammel

(Lillestrøm – Elverum 24-29) Lillestrøm gjorde alt de kunne for å kjempe Elverum ut av stilen, men serielederen sikret to nye poeng med 29-24-seier.  

Elverum manglet flere sentrale spillere mot bunnlaget Lillestrøm. Petter Øverby (overtråkk), Josef Pujol (brudd i hånda) og Erik T. Toft (brukket nese) var alle hjemmeværende.

– Vi skal være kjempeglade for å vinne på bortebane med fem mål med spillere som Pujol, Petter og Toft ute. Det er en styrkebeskjed, sier Elverum-trener Michael Apelgren til Østlendingen.

André Lindboe kjørte egen bil for å kunne dra på kort varsel hvis hans samboer skulle føde, men heldigvis for Elverum var kanten tilgjengelig i to ganger 30. Kanten scoret også småpene sju mål i kampen hvor de skadefrie spillerne safet inn en 29-24-seier etter en ikke-penspilt kamp.

Elverum beholder dermed serieledelsen i eliteserien med full pott.  

Fem til pause

Lillestrøm tok ledelsen, men det var den eneste gangen hjemmelaget var i føringen. LSK holdt følge til 6-6, så stakk Elverum ifra. To kjappe straffescoringer av vordene tobarnspappa Lindboe sørget for at hedmarkingene ledet 10-15 til pause.

Det til tross for at Elverum fikk en scoring annullert da sekretariatet bestemte seg for å stoppe et angrep der Tamás Iváncsik kom alene med Lillestrøms keeper. Grunnen var at de ville gi Lillestrøms assistenttrener gult kort. Elverum-benken protesterte heftig, men dommerparet ga treneren det gule kort, og Elverum måtte begynne angrepet på nytt.

I starten av andre omgang fortsatte Elverum i samme spor. Tine Poklar, som fikk testet skuddarmen i Tofts fravær, banket inn 18-12 fem minutter ut i omgangen.

Tøffe tak

Morten Nergaard vartet også opp med en strafferedning i neste angrep i mot, slik at Elverum kunne gå opp i en sjumålsledelse ved Aleksander Børresen.

Etter en periode med godt offensivt spill av hjemmelaget, sammen med noen svake dommeravgjørelser, kom Lillestrøm inn igjen i kampen på stillingen 19-21.

Hjemmelaget spilte veldig aggressivt og gjorde de alt kunne for å bryte opp spillet, samtidig som de ville ut og snappe ballen. Det lyktes de veldig godt med, men da dommerne begynte å slå ned på etterslengene og de røffe taklingene, pådro LSK seg for mange utvisninger.

– Det er sånn de spiller, og det har de gjort lenge, og det er de gode på. Det blir vanskelig å score mål, men samtidig kan vi være litt roligere, forklarer svensken.

Når kreftene også tok slutt røynet det på, og Elverum kunne juble for seier og to nye poeng.

– Vi vinner med fem mål. Det ble litt rot i andre omgang. Lillestrøm gjør det vanskelig for oss, samtidig som vi er litt slurvete. Det står pluss fem mål på tavlen, og det skal vi være fornøyde med, mener treneren.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv med å gå fram sju til to mål. Vi gjør det unødvendig spennende, sier Håkon Bratvold Ekren, som er en av de som fikk mest juling i Skedsmohallen.

– Ja, det ble noen tøffe dueller, sier midtbacken.

Fakta:

Lillestrøm – Elverum 24-29 (10-15)

Skedsmohallen

Eliteserien håndball menn

Elverums lag: Morten Nergaard, David Wattstrøm (2), Aleksander Børresen (1), Tamás Iváncsik (2), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (7), Jonas Burud (2), Håkon Bratvold Ekren (4), Tine Poklar (7).

Lillestrøms toppscorer: Trym Bilov24-29-Olsen, 7 mål. 

Utvisninger: Lillestrøm 4 x 2 min. Elverum 2 x 2 min.

 

Kommentarer til denne saken