Skjernesmell for Elverum

TØFT: Tine Poklar og Elverum fikk det tøft mot Skjerns stjernegalleri.

TØFT: Tine Poklar og Elverum fikk det tøft mot Skjerns stjernegalleri. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-Skjern 27-32) Elverum kom skjevt ut mot Skjerns stjernegalleri - og klarte aldri å ta igjen danskene, selv om de hang bedre med på oppløpssiden enn fra startblokkene

DEL

Til tross for at Elverum begynner å få erfaring fra å møte store navn og mye rutine i Champions League-kampene, virket det som om de svarte og hvite lot seg blende av Skjerns stjernegalleri i sesongens første hjemmekamp i mesterligaen.

For det var Elverums egen feil at de ikke maktet å bli med da toget gikk i Terningen Arena.

Bommet seg ut fra start

Kevin Guliksen misset på sine tre første sjanser, og det virket for å sette en støkk i både ham og resten av Elverum-angrept. Få turte å ta sjansen, og det tok faktisk seks minutter før hjemmelaget fikk sin første ball i nettmaskene - og ytterligere fem minutter før de fikk inn sin andre.

Skjern var langt mer effektive i sine angrep, og etter 11 spilte minutter sto det 2-6 på tavla. Og selv om det løsnet en smule for Elverum i angrep utover i omgangen, var det til liten nytte mot danskene - som kom med kraft, kløkt og treffsikkerhet fra alle kamper.

Det hjalp heller ikke at de få ballene som ble reddet av Elverum-målvaktene stort sett havnet rett tilbake i klypene på en grønnkledd spiller.

Da det var spilt drøye 20 minutter, ledet Skjern med sju mål (5-12).

Eggert i alle varianter

Like etter kom Elverum inn i en god periode, der de scoret i tre angrep på rad, etter småpent spill av Nikolaj Mehl, Aleksander Børresen og Håken Ekren.

Men Skjern har gjort det klinkende klart at de har som mål å ta seg videre fra gruppespillet - og fortsatte maktdemonstrasjonen i angrep. Det som ikke ble mål, ble straffe - og det som ble straffe - ble mål.

Og da blir det vanskelig å være Elverum-spiller.

Anders Eggert ble omgangens toppscorer med seks mål - etter å ha skutt, tricket, lobbet - og vært feilfri fra sjumeter.

Til pause lå Elverum for øvrig under med seks mål - og hadde dermed gjort det svært vanskelig for seg selv før de siste 30 minuttene.

Dansk dominans

Etter hvilen ble vondt til verre for de helhvite. Respekten for den antatte overmakten var stor, og bomskuddene fortsatte å florere.

Danskene på sin side hamret inn mål på bestilling, og spilte bortimot feilfritt i rundt sju minutter. Da fikk de også parkert Elverum skikkelig, og på det meste lå de foran med så mye som ni mål (15-24).

Men heller ikke et lag fullt av stjerner har råd til å senke seg mange prosent, og da grønntrøyene mistet både fokus og ball, viste Elverum at de med selvtillit og flyt fortsatt kan gi hvem som helst en skikkelig kamp.

Seks magiske minutter

For på seks magiske minutter, gikk Elverum fra å ligge under 15-24 til å være kun tre mål bak på stillingen 21-24.

Men så er det av sine egne man skal ha det.

For da tok danskenes norske kaptein, Bjarte Myrhol, tak i angrepsspillet - og satte inn to kjappe scoringer - og da våknet også resten av mannskapet opp igjen.

Da Elverum i tillegg bommet i fem(!) angrep på rad, ble det virkelig deilig å være dansk i Terningen Arena.

Bjarte Myrhol ble til slutt kampens toppscorer med åtte nettkjenninger.

Det positive må være at Elverum ikke mistet fatningen fullstendig da det lugget som verst - og unngikk like stygge sifre som forrige gang de to lagene møttes i Terningen Arena. Den gangen endte det 23-37.

Og om Elverum klarer å få sine magiske minutter til å vare nærmere 60 enn seks minutter, er det ikke lenge før de begynner å plukke poeng i årets utgave av Champions League.

Elverum – Skjern (Danmark) 27-32 (11-17)

Mål Elverum: Kevin Gulliksen 5, Håkon B. Ekren 4, Nikolaj V. Mehl 4, Richard Hanisch 3, Tine Poklar 3, Aleksander Børresen 2, André Lindboe 2, Kristian K. Ørsted 2, Didrik W. Linderud 1,

Toppscorer Skjern: Bjarte Myrhol 8.

Utvisninger: Elverum 1 x 2 min., Skjern 4 x 2 min.

SE OGSÅ: Elverum - Skjern i bilder (+)

Artikkeltags