Slik er keepersituasjonen for Elverum før helgens oppgjør

TILBAKE: Morten Nergaard er med til Romania. Om han er tilbake i godt, gammelt slag, kan han bli en meget viktig brikke i en kamp Elverum MÅ vinne for å holde liv i drømmen om avansement. Foto: Magnus Torp Antonsen

TILBAKE: Morten Nergaard er med til Romania. Om han er tilbake i godt, gammelt slag, kan han bli en meget viktig brikke i en kamp Elverum MÅ vinne for å holde liv i drømmen om avansement. Foto: Magnus Torp Antonsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Han har slitt med en særdeles kranglete rygg, men når Elverum Håndball setter seg på flyet mot Romania, er Morten Nergaard med i reisefølget.

DEL

– Ryggen er ikke 100 prosent, men god nok til å redde noen baller, konstaterer Morten Nergaard overfor Østlendingen.

Han måtte sitte hjemme og se på at lagkameratene fikk det tøft mot det danske storlaget Skjern sist helg, etter at en akutt lumbago satte ham helt ut av spill.

Men med daglig behandling og hvile, har han stablet seg på beina igjen til den første av to meget viktige kamper i mesterligainnspurten.

– Usikker situasjon

Og forhåpentligvis varer det helt fram til kampstart. For Elverum-målvakten har ennå til gode å trene etter at ryggen slo seg vrang igjen.

– Situasjonen føles veldig usikker. Ryggen hans har variert veldig, og senest for en uke siden slo den seg vrang igjen. Med tanke på at han bare har spilt én kamp og trent halvannen økt på fem uker, kan vi ikke forvente at det er en «vanlig» Morten som står i mål i Romania, sier Elverum-trener Michael Apelgren, og legger til:

– Det er først når han står der mellom stengene og redder baller at vi kan konstatere at han er tilbake!

– Gir selvtillit til gruppa

Og med tanke på Nergaards usikre rygg, velger svensken å safe og tar med seg alle tre målvaktene til Romania.

– Vi tar med tre målvakter, ja, bekrefter Apelgren.

– Hva betyr det å ha Nergaard tilbake i troppen, da?

– Det gir oss selvsagt selvtillit at vår lagkaptein blir med til Romania. Han har vår kaptein for en grunn, og det er ikke bare fordi han er en god målvakt, men også for den posisjonen han har i gruppa, konstaterer Elverum-treneren.

– Trigges ekstra

Fredag ettermiddag setter altså Elverum-troppen seg på flyet mot Romania, og der MÅ de vinne om håpet om avansement fra gruppespillet skal leve helt til siste runde hjemme i Terningen Arena.

– Det er sånne kamper som trigger meg ekstra. Jeg merker på hele laget at vi er i en ny og kul situasjon, og da har vi selvsagt lyst til å vise oss skikkelig fram, sier Nergaard.

Og er det én ting Elverum-keeperen har «for vane» å gjøre, så er det å stå fram i de virkelig viktige kampene.

Han ble matchens store spiller da Kadetten Schaffhausen ble sendt hjem som slakt fra Terningen Arena for drøyt to uker siden, og det etter å ha vært ute med skade i en hel måned.

Om han kan gjenta bedriften mot Dinamo Bucuresti gjenstår å se.

Artikkeltags