Strek-kjempen har snart spilt like mange kamper for Elverum i år som han gjorde hele forrige sesong

TETT SAMARBEID: Endre Langaas (t.v.) og Magnus Fredriksen begynner virkelig å få samarbeidet til å sitte.

TETT SAMARBEID: Endre Langaas (t.v.) og Magnus Fredriksen begynner virkelig å få samarbeidet til å sitte. Foto:

Endre Langaas har snart spilt like mange kamper for Elverum, som han gjorde for Bodø i hele fjorårssesongen. Læringskurven er stupbratt, men nå begynner strekkjempen både å finne og ta sin plass.

DEL

I cup-thrilleren mot Kolstad onsdag, ble det fem scoringer på Endre Langaas.

Det meste han har scoret i én enkelt kamp siden han kom til klubben.

– Men så fikk jeg jo også 10 minutter ekstra å gjøre det på, humrer trønderen.

Dog er det er ingen fleip at han var svært viktig for at Elverum nok en gang maktet å dra i land en seier i sluttminuttene.

Møter eks-klubben

Men verken Langaas eller lagkameratene får mange minuttene til å suge på karamellen. For allerede søndag venter en ny kamp, og denne gangen er det strekspillerens tidligere arbeidsgiver, Bodø, som står på motsatt banehalvdel.

Nordlendingene har hatt en forferdelig start på sesongen, og ligger desidert sist på tabellen med null poeng etter fem klare tap.

– Det er selvfølgelig synd. Jeg liker ikke å se at de sliter sånn, men det får jo ikke jeg gjort noe med lenger, sier Endre Langaas, som var en av Børge Lunds aller mest betrodde menn.

– Kan ikke ta lett på det

– Med viten om Bodøs start på sesongen, er det vel ingen grunn til å tro at det skal bli nok en thriller-kamp søndag?

– Nei, ikke om man baserer seg på hvordan det har sett ut så lang. Men jeg mener Bodø har underprestert. Vi møtte dem i oppkjøringen, og de var ikke så dårlige da, så det kan fortsatt løsne for dem. Vi kan absolutt ikke ta lett på denne oppgaven, sier Langaas til Østlendingen.

– Er det ikke likevel en viss fare for at man gjør det mot en motstander som er såpass mye svakere?

– Jo, det kan man si. Men samtidig tror jeg at vi er så profesjonelle at vi skal klare å håndtere det også, sier Langaas.

Heftig kampprogram

Og kraftspilleren har virkelig fått kjenne på det å være en del av en profesjonell klubb som kjemper om titler og avasement i samtlige turneringer de deltar i.

– Bare kampprogrammet er noe helt annet enn jeg er vant til. I Bodø spilte vi ca. en kamp i uka, her er det tre. Men det er jo det som er morsomt, så det går helt greit, sier Langaas, som har nytt stor tillit under Michael Apelgren.

Og nå føler han sjøl at spillet begynner å sitte bedre og bedre:

– Det har tatt litt tid å komme inn i spillesystmene. Det er en veldig annerledes måte å spille på enn jeg er vant til, og dermed har det også gått litt opp og ned for meg. Jeg har ikke prestert så godt som jeg ønsker, men jeg synes at det begynner å stabilisere seg mer. Det betyr mye for meg, for jeg ønsker å bidra på best mulig måte, fastslår Langaas, som til tider glitrer i sitt samspill med Magnus Fredriksen.

– Playmaker med stor P

– Magnus er en playmaker med stor P, og vi finner mer og mer tonen, sier strekspilleren, som også har skaffet Elverum et brukbart antall sjumeterskast så langt i sesongen.

– Fortsatt synes jeg det er litt å gå på i forhold til å score selv, men det begynner å komme seg, sier 28-åringen, som jevnt over er svært fornøyd med sin nye arbeidsgiver.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot både i klubben, i laget oog av trenerne. Det drives veldig profesjonelt her, og jeg trives veldig godt både på og utenfor banen, smiler Endre Langaas.

Artikkeltags