Bare dager etter at Elverum Håndball tok tilbake tabelltoppen i Norge, kommer nok en gladnyhet for de svarte og hvite:

Trener Michael Apelgren har signert en toårskontrakt med klubben, og dermed er den kanskje viktigste brikken i puslespillet lagt for de nærmeste to sesongene.

Les også

Fruktbart partnerskap

– Blitt glad i klubben

– Det er veldig kult å jobbe med Elverum Håndball. Jeg har blitt glad i menneskene i og rundt klubben, og ikke minst er jeg stolt over det vi har klart å bygge opp sammen de seneste årene, konstaterer Michael Apelgren.

Etter det Østlendingen erfarer skal svensken ha hatt konkrete tilbud både fra hjemlandet og klubber sørover i Europa, men valget falt altså til slutt på Elverum.

– Var det et vanskelig valg?

– Både ja og nei. Personlig har jeg hele tiden ønsket å bli i Elverum, men jeg har vært ganske usikker på om det var realistisk at vi kunne få det til. Familiens plan har hele tiden vært at vi skulle flytte tilbake til Göteborg, der vi har kjøpt hus, og Therese (Apelgrens samboer, journ.anm.) har helt andre jobbmuligheter enn i Norge. Jeg har stor respekt for at hun må ofre mye for at jeg skal kunne fortsette som trener i Elverum. Men klubben har jobbet veldig hardt for å finne en løsning som kunne fungere for oss, og til slutt kom vi fram til at de positive sidene veide tyngre enn de man kan kalle negative.

Kjøper hus i Elverum

Nå skal familien Apelgren/Albrechtson ut på boligjakt i Elverum, og planen er å kjøpe hus i byen.

– Vi skal beholde boligen vår i Göteborg, og fortsatt være mye i Sverige, men hele familien blir fastboende i Elverum, og vår datter skal begynne på skolen der, bekrefter svensken, som gleder seg til å ta fatt på neste kapittel i sin Elverum-historie:

– Målet mitt er å fortsette å utvikle både meg selv og klubben. Det er utrolig viktig at vi hele tiden strever etter å bli bedre, og at vi fortsetter den jobben vi allerede har begynt med. Å bli fornøyd er livsfarlig om man vil fortsette å vinne, konstaterer Apelgren, som gleder seg over å kunne bruke de neste to årene til å foredle det produktet han har fått et solid eierskap til:

– Det er først nå jeg – og andre – ser på meg selv som en etablert trener, og det er takket være Elverum Håndball. Jeg er takknemlig for at jeg har fått denne utdannelsen når det gjelder det som skjer på, men også utenfor banen. Man lærer seg veldig mye av å være trener i Elverum, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok sjansen på å komme hit for tre år siden. Med fasit i hånd har det blitt veldig bra, og da kjennes det også riktig og viktig for klubbens utvikling at jeg skriver en toårskontrakt. Jeg synes det er svinkult å være trener her, og nå får jeg muligheten til å fortsette med det. Jeg gleder meg til fortsettelsen, konstaterer Michael Apelgren.