På grunn av røykutvikling i tredje etasje i Terningen Arena ble hele hallen tømt bare 20 minutter før kampstart. I 10–15 minutter måtte rundt 2.000 publikummere stå ute å vente på at brannvesenet hadde gjort sine undersøkelser.

Kampen kom ikke i gang før klokken 18.35, uten at det la noen demper stemningen.

De som hadde det hetest var det Europeiske håndballforbundets utsendte delegat. Han hadde sin fulle hyre med å få kampen i gang igjen.

Tålmodige Elverum

Men da kampen kom i gang fikk publikum i Terningen se et Elverum-lag som gikk ut i 100 og ønsker å spille ut de russiske gjestene.

De tre første angrepene resulterte imidlertid i skuddbom fra Pujol, Ivancsik og Toft, men i motsatt ende fikk Morten Nergaard en ditto god start og allerede tidlig reddet sisteskansen et par baller.

Dermed fikk Elverum blod på tann og bakspillerne startet å la ballen gå, i stedet for å skyte. Det ga rom på linja for Petter Øverby og etter hvert på kantene for spesielt André Lindboe.

Elverum slet tidvis med å finne ut av Medvedis offensive og robuste forsvar, men når Pujol og Mehl satte fart, fant de hullene de trengte.

Bakover fortsatte Nergaard og redde.

Til pause sto det 13–11 til Elverum, etter at bortelaget reduserte like før pausesignalet gikk.

Lagene fulgte hverandre

De russiske gjestene tok raskt igjen Elverums ledelse og lagene fulgte hverandre.

Etter 41 minutter klarte Nikolaj Mehl å pådra seg en dobbelt tominutters utvisning etter å ha reagert mot dommerne. Elverum klarte på mesterlig vis å ri av den storme og det sto 20–20 på tavla når perioden var over.

Michael Apelgren tok ut keeper for å utjevne forskjellene i hvert eneste undertall, og han gjorde det samme da Elverum var i overtall.

Etter hvert klarte Medvedi å sto sterkere imot Elverum bevegelige angrepsspill og holdt følge da man trodde Elverum kunne klare å dra ifra.

Da det gjensto fem minutter sto det 25–25 på tavla.

Bildeserie

Se bilder fra CL-oppgjøret i Terningen Arena her

 

Dramatiske sluttminutter

På stillingen 27–26 til Elverum kastet den russiske trenerlegenden Vladimir Maksimov det tredje timeout-kortet i sekretariatet og ga klar beskjed om hva han forventet av sine menn.

Da hadde Morten Nergaard meldt seg på igjen og Erik Toft hadde smelt inn to kjappe scoringer.

Drøye minuttet før slutt kunne Tamas Ivancsik nærmest avgjøre med en god vinkel på stillingen 28-27, men misset. I andre enden svarte Medvedi med en flyger og Elverum fikk en siste mulighet med 30 sekunder igjen.

Apelgren la timeout-kortet med 23 sekunder igjen.

Elverum hadde sjansen

Elverums plan fungerte ikke og Erik Toft ble låst ned. Da måtte samme mann fyre med bare sekunder igjen.

Keeper Oleg Grams reddet og dermed ebbet det ut med 28–28 i Terningen.

Elverum - Chekovski Medvedi 28-28 (13-11)

Champions League, gruppe C

Terningen Arena

Tilskuere: 1.829

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, Petter Øverby, David Wattström, Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik, Nikolaj Mehl, Jørgen Jansrud, André Lindboe, Erik T. Toft, Jonas Burud, Håkon Ekren, Tine Poklar, Josef Pujol.

Toppscorer Medvedi: Dimitry Kovalev (6)

Dommere: Thierry Dentz og Denis Reibel (FRA)

Utvisninger: Elv; 4x2, Che; 3x2.