Utfordringen som trigger Apelgren

I GANG: Michael Apelgren er spent foran oppkjøringen til den kommende håndballsesongen.

I GANG: Michael Apelgren er spent foran oppkjøringen til den kommende håndballsesongen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum-trener Michael Apelgren er spent på sesongoppkjøringen. Han mener troppen er mer komplett en noen gang, men kan ikke love at Elverum blir et bedre håndballag i 2017-2018-sesongen.

DEL

Tirsdag hadde Elverum-gutta sin første fellestrening foran den kommende håndballsesongen.

Tradisjonen tro sto yo-yo-test på programmet, foran 100 tilskuere i Elverumshallen.

Testen ble nok en gang «vunnet» av Didrik Linderud som gjennomførte hele testen, slik han gjorde i januar.

Testresultatene til laget generelt, ga Elverum-trener Michael Apelgren gode svar foran det som blir en tøff oppkjøring fram mot seriestart 10. september og første kamp i Champions League uka etter.

– Jeg synes det så veldig bra ut. Det ga oss fine svar på at den generelle formen til gutta er bra. Det gjør at vi ikke trenger å løpe like mye, men kan konsentrere oss mer om håndballbiten. Det er godt å ha med seg, sier Apelgren.

Tre nykommere i Kristian Krag Ørsted, Richard Hanisch og Alexander Mitrovic var på plass tirsdag.

Kevin Maagerø Gulliksen og Magnus Fredriksen spiller junior-VM for Norge (spilte åttendelsfinale mot Danmark onsdag kveld) mens Tráinn Orri Jónsson slutter seg til troppen 1. august.

Med flere nykommere på plass, er Apelgren spent, men samtidig mer motivert enn noen gang.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det kjennes kult å vite at vi har et godt stykke arbeid foran oss. Det trigger meg. Det er flere saker vi må jobbe hardt med for å få alt på plass, sier Apelgren.

Han rår over en bredere stall denne sesongen. Flere strekspillere, flere spennende unggutter og kanskje et mer sammensatt lag enn sist sesong. Så er spørsmålet om stallen, og laget, blir bedre.

– Det kan bli bedre enn det var i fjor, men det er det ingen garanti for. Det er derfor vi har mye arbeid foran oss. Vi er mer komplett nå enn det vi var sist sesong, men vi har hatt litt utskiftninger så det kan ta tid å sette alt sammen, men det synes jeg er spennende. Men vi lærte av fjoråret. Vi trenger en bredere stall for å tåle en Champions League-høst. Det har vi nå, sier Elverum-treneren som likevel er klar på èn ting.

Å holde alle fornøyd, kan bli en utfordring.

– Å få alle fornøyd med spilletiden kan bli utfordrende. Det er tøffere kamp om plassene enn det noen gang har vært. Det kan slå begge veier, men jeg tror vi skal ha et godt grunnlag.

Artikkeltags