Varsler knalltøff kamp om spilletiden

INSTRUERER: Michael Apelgren i full gang med å instruere sine menn på Elverum-treningen onsdag. I helgen spiller et nykomponert Elverum turnering på Tynset.

INSTRUERER: Michael Apelgren i full gang med å instruere sine menn på Elverum-treningen onsdag. I helgen spiller et nykomponert Elverum turnering på Tynset.

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag var endelig samtlige 20 mann i Elverum-troppen samlet på trening. Og bredden i troppen er én av klubbens viktigste våpen i en hektisk høstsesong.

DEL

– Vi er definitivt bredere enn mange andre tropper, og det kommer til å bli knalltøff kamp om posisjonene, varsler Elverum-trener Michael Apelgren, og utdyper:

– Vi MÅ ha en tropp på denne størrelsen for å komme oss gjennom en høst med serie, cup og Champions League, men for spillernes del vil nok det også bety at vi vil rullere mer på laget. Jeg tror nok de «faste» var mer safe i fjor!

Detaljer før helhet

Hele 11 av 20 spillere er enten helt nye, eller relativt ferske i årets Elverum-tropp. Det betyr også at det skal jobbes godt med detaljene før helheten sitter slik trener Apelgren ønsker.

– Vi er nødt til å ta dette steg for steg. Vi har mange systemer og tanker, og nå handler det om å begynne å overføre dem til spillerne på en slik måte at det ikke blir altfor mye altfor fort. Vi må få noen få og små saker til å sitte riktig bra, for om vi forsøker å male med hele paletten med én gang, tror jeg det fort kan koke over i hodene på folk, sier svensken.

LES OGSÅ: Utfordringen som trigger Apelgren og – Forventer at vi skal vinne

Han mener årets Elverum-utgave vil ha mange likhetstrekk med det vi har sett de siste sesongene, men noen endringer vil det bli:

– Vi har ikke den samme skytterkraften som vi hadde tidligere, men vi har kanskje litt klokere spillere, som er dyktige med ball i fart. Jeg håper å se et Elverum som er hvassere i kontringene. Det vil nok være en nøkkel for oss, sier Apelgren, og legger til:

– En annen forandring er at samtlige spillere nå kan spille både forsvar og angrep. Det betyr færre bytter, eller i det minste kortere bytter. Det, i tillegg til en bred tropp, gjør at vi kan drive tempoet ytterligere opp!

– Mer spennende i år!

Og der flere tidligere Elverum-utgaver har vært en miks av etablerte stjerner og ungt pågangsmot, er årets stall kanskje jevnere enn noen gang:

– Vi har selvfølgelig noen bærebjelker, men våre resultater kommer også til å være avhengige av spillernes utvikling. Det er en del som ikke er Champions League-gode akkurat nå, men om de rekker å bli det innen første kamp, er det det som teller, påpeker Apelgren, som erkjenner at en mer uerfaren spillerstall også betyr mer jobb på ham og assistenttrener Raymond Hamar.

LES OGSÅ: Dette imponerte nykommerne på første Elverum-trening og Nå er Elverum-stallen komplett

– Men en del av ansvaret vil også bli lagt på de eldre spillerne. Det er vi nødt til for å få det til å fungere. Vi har en veldig flat struktur, konstaterer svensken, som også er spent på hvordan spillerne vil reagere på en tøff konkurransesituasjon i laget:

– Det kommer garantert til å være noen som vil bli skuffet, men alle her spiller for en god klubb og et bra lag, og da må man akseptere at det kommer til å bli rulleringer utover i sesongen, sier Elverum-treneren, som er spent før årets sesong.

– Vi visste kanskje mer i fjor, men det kjennes mer spennende i år!

Denne helgen er første mulighet for å se årets utgave av Elverum Håndballs A-lag i aksjon i kamp. Fredag reiser laget til Tynset for å delta i Santa Kristina-Cup, der det skal spilles kamper fredag, lørdag og søndag.

Og det er verdig motstand som møter opp i Tynsethallen.

Dette er kampprogrammet for turneringen:

FREDAG

Kl. 17.00: Elverum – Kolstad

Kl. 19.00: Haslum – Drammen

LØRDAG

Kl. 11.30 – 13.30: Håndballskole (10 – 16 år) med Michael Apelgren, Kristian Kjelling, Erlend Mamelund og Ronald Putans.

Kl 16.00: Kolstad – Haslum

Kl 18.00: Elverum – Drammen

SØNDAG

Kl 13.00: Kolstad – Drammen

Kl 15.00: Elverum – Haslum

Artikkeltags