Vært ute en måned, men Elverum-duoen er tilbake til cupfinalen

SNART TILBAKE: Tine Poklar (til venstre) og Alexander Westby blir ikke spilleklare til lørdagens oppgjør mot Falk Horten, men skal etter planen være tilbake i god tid før cupfinalen i romjula.

SNART TILBAKE: Tine Poklar (til venstre) og Alexander Westby blir ikke spilleklare til lørdagens oppgjør mot Falk Horten, men skal etter planen være tilbake i god tid før cupfinalen i romjula.

Lørdag spiller Elverum Håndball årets siste hjemmekamp, når bunnlaget Falk Horten kommer på besøk. Det blir uten Tine Poklar og Alexander Westby, men de to profilene garanteres tilbake til cupfinalen i romjula.

DEL

– De er klare til cupfinalen, og håpet og planen er at de skal være tilbake allerede mot Runar onsdag, slik at begge får en kamp før vi kommer til cupfinalen.

Det sier fysioterapeut for håndballgutta, Jan Erik Brenna til Østlendingen.

Verken Poklar eller Westby blir å se på banen når Elverum tar imot Falk Horten på hjemmebane lørdag kveld.

Den kampen ser du direkte på ostlendingen.no med kampstart 18.00.

Trolig tilbake onsdag

Men begge er på bedringens vei, etter skadene de pådro seg i Champions League-oppgjøret mot Dinamo Bucuresti for en snau måned siden.

Poklar pådro seg brudd i nesa, mens Westby fikk seg en voldsom smell i ribbeina i møtet med et rumensk kne.

– Når det gjelder Tine har han trent fysisk hele uka, og er i rute. Planen er at han skal trene håndball som vanlig fra mandag og skal være tilbake ganske raskt. Det betyr bortekampen mot Runar onsdag, sier Brenna og legger til:

– Men det er ikke noe vi kan påvirke rundt det her. Han kunne brukt maske for å komme i gang tidligere, men det er uansett ikke lov å bruke i kamp. Så det kommer helt an på hvor fort det gror.

– Når det gjelder Westby har han gjort store framskritt denne uka. Det ser veldig lovende ut. Vi må ta det dag for dag, og det er smerter som er den største begrensende faktoren. Frykten er naturligvis at han skal slå det opp igjen, men sånn det ser ut nå er han tilbake for fullt til uka, og målet er at han skal få seg en kamp før cupfinalen, sier fysioterapeuten.

LES OGSÅ: VM-aktuelle Magnus Fredriksen om kjærligheten, Tinder og en hot date – og litt om håndball, da!

Fire poeng bak serielederen

Elverum møter Falk Horten i Terningen Arena lørdag og Runar på bortebane onsdag. Det er de to siste seriekampene i 2018 og dermed også de to siste matchene før Halden venter i Oslo Spektrum 29. desember.

En som helt sikkert ikke blir klar til den matchen, er Kristian Krag Ørsted.

Den høyreiste dansken forventes først å være tilbake i januar, etter øyeoperasjonen han var gjennom tidligere i høst.

– Kristian trener for fullt fysisk, men unngår all kontakt der det er risiko for slag mot øyet og ansiktet. Målet er at han skal spille bortekampen mot ØIF Arendal 30. januar, og at han da har trent ordentlig et par uker i forkant av det.

Foran lørdagens Østlendingen-sendte kamp er Elverum nummer fire på tabellen, fire poeng bak serieleder Arendal, men med en kamp mindre spilt.

Motstander Falk Horten ligger på nedrykksplass med seks poeng på 12 matcher og kommer til Terningen Arena med fem strake tap.

Artikkeltags