Veteranene feilet da debutanten glitret

Artikkelen er over 1 år gammel

(Kadetten Schaffhausen - Elverum 36-30) Kevin Gulliksen sto nok en gang fram som Elverums beste spiller da han fikk sin Champions League-debut. Dessverre var Elverum-målvaktene banens dårligste. Da vinner man ikke kamper i mesterligaen.

DEL

For med åtte redninger, fire på Morten Nergaard og fire på Vegard Bakken Øien, noterte Elverums keeperduo seg for en redningsprosent på 16. Det er langt under pari, og ble direkte utslagsgivende for at de svarte og hvite fikk en tøff start på årets Champions League-høst.

- Det er mellom stengene skoen trykket i dag. Elverum har normalt hatt veldig gode keepere, men i dag blir det for mange enkle mål, konstaterte Viasat-ekspert Gunnar Pettersen, og legger til:

- Det er nådeløst å stå der, og det blir veldig synlig når målvakten tar åtte av 44 skudd. Det holder ganske enkelt ikke i dette selskapet!

Kom godt i gang

Det var hjemmelaget som fikk æren av å sette inn sesongens første Champions League-mål i BBC Arena, men Elverum og debutant i CL-sammenheng, Magnus Fredriksen, fikk heng fra start mot de oransjekledde.

For lagene fulgte hverandre relativt tett, og faktisk med Elverum i føringen fram til snaue 10 minutter var spilt. Da hadde Kadetten Schaffhausen fått balanse i regnskapet igjen på stillingen 5-5.

Men Elverum lot seg ikke skremme av sveitsernes opphenting, og bruker de neste 10 minuttene til å komme seg to mål foran igjen. Etter 20 minutter sto det 9-11 på lystavla i BBC Arena.

Det mye takket være Kevin Gulliksen og Magnus Fredriksen, som begge spilte en meget solid omgang i sin første kamp på dette nivået.

Sterkere utgave av Kadetten

Men som ekspertisen varslet i forkant av kampen, er det en sterkere utgave av Kadetten Schaffhausen i år, enn sist de to lagene møttes. Spesielt Pouya Norouziutmerket seg ved å være et konstant uromoment for Elverum-forsvaret.

Da de svarte og hvite i tillegg kom inn i en periode der bomskuddene og de tekniske feilene florerte, utnyttet Norouzi & co. Elverum-rotet til å skaffe seg et forsprang på tre mål bare tre minutter før pause.

Jonas Burud fikk redusert forspranget til to mål, og nykommeren Richard Hanisch satte også en støkk i Stevanovic i Kadetten-målet da han holdt på å skru et direkte frikast rett i mål i siste sekund.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 17-15.

Og nok en gang var det angrepsspillet Elverum måtte lene seg på, da verken forsvaret eller Morten Nergaard kom opp på sitt vanlige nivå.

Elverums sisteskanse spilte en svært laber premierekamp mot Halden for få dager siden, og klarte heller ikke denne gangen å finne igjen sitt vante jeg. Kun tre redninger ble det på Nergaard de første 30 minuttene.

I motsatt ende noterte Ivan Stevanovic seg for åtte redninger. 

Vondt til verre etter hvilen

Hvilen var det åpenbart hjemmelaget som brukte best, for da lagene kom tilbake på banen, brukte de bare fem minutter på å øke ledelsen fra to til fem mål.

Det må Elverum ta mye av skylden for selv. For da veteranene André Lindboe og Morten Nergaard fortsatte å slite, og heller ikke Tine Poklar eller Nikolaj Mehl fikk i gang skuddene sine, ble mye av ansvaret lagt på Kevin Gulliksens unge skuldre.

Gulliksen glitret

For høyrekaten og debutanten Kevin Gulliksen var nok en gang Elverums desidert beste spiller. Den fotrappe Oslo-gutten sørget nærmest på egenhånd for å holde liv i Elverum-håpet utover i 2. omgang, da han gang på gang tok sugende returløp for å stoppe Kadetten-angrepene som kom med stadig større kraft og hyppighet.

At han i tillegg ble Elverums desiderte toppscorer med åtte mål – sier alt om ungguttens debut i Champions League.

Dessverre nytter det ikke å vinne håndballkamper på egenhånd, og dermed ble Gulliksens innsats fånyttes i BBC Arena.

Michael Apelgren forsøkte med 10 minutter igjen å mane sine menn til å holde fokus, stå tettere i forsvar og ikke la frustrasjonen gå utover viljen til å løpe – men det hjalp lite.

Etter 50 minutter, hadde Elverum sluppet inn hele 30 mål – og heller ikke Vegard B. Øien som kom inn for Morten Nergaard, maktet å stoppe hjemmelaget fra å hamre inn scoringer.

En kollektiv redningsprosent på 16, sier det meste om hvilken brutal dag Elverum-målvaktene hadde mellom stengene.

Og med spillere som  Gábor Császár og Luka Maros på motsatt banehalvdel, ble mangelen på redninger og slett forsvarsinnsats det som felte Elverum i sesongens første Champions League-kamp.

Det hele endte til slutt 36-30 til Kadetten Schaffhausen. Elverum slapp dermed inn 36 mål i sin 2. kamp på rad, og har en enorm jobb å gjøre defensivt om de skal ha noe håp om å være i nærheten av å kopiere egen innsats fra fjorårets mesterliga.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags