Veteranene sto fram da Elverum vant

VETERAN: Nikolaj Mehl sto fram da Elverum trengte at noen gikk foran for å dra lasset. FOto: Anita Høiby Gotehus

VETERAN: Nikolaj Mehl sto fram da Elverum trengte at noen gikk foran for å dra lasset. FOto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 2 år gammel

(Bodø-Elverum 28-31) Elverum lå under med to etter at Bodøs unggutter fikk herje i 1. omgang. Men da bestemte veteranene Tine Poklar og Nikolaj Mehl seg for at de gamle er eldst, og at nok er nok.

DEL

Det ble i forkant av kampen knyttet stor spenning til om Elverum ville klare å holde konsentrasjonen oppe i en onsdagskamp i eliteserien – etter å ha slått Ademar León på bortebane, og før de skal møte Dinamo Bucuresti kommende helg.

Og Elverum trengte litt tid på å få fotfeste på parketten i Bodø. For det var hjemmelaget som åpnet best. Og det alle snakket om etter 1. omgang, var unggutten Daniel Jakobsen, som på imponerende vis hamret inn ball etter ball mot gullfavorittene fra Elverum.

Unggutten noterte seg for sine første seks scoringer i eliteserien, og overrasket alle inkludert Michael Apelgren.

– Der er utrolig kult å være vitne til et slikt gjennombrudd, selv om jeg heiet mer på gutta med hvite trøyer, sa svensken til TV2 etter kampslutt.

Og det var de svarte og hvite som dro det hele i land til slutt.

Mehl viste klasse

For selv om Bodø ledet med to mål til pause, har de ikke den samme rutinen og bredden som Elverum kan vise til.

Og den var den som virkelig ble forskjellen på lagene onsdag kveld.

Nikolaj Mehl, Tine Poklar og Morten Nergaard viste at de har rutinen til å snu kamper, samtidig som Michael Apelgren dro god nytte av bredden på benken.

Utover i 2. omgang ble det umulig for Bodøs unggutter å hamle opp med Mehl, som vekslet på å servere medspillere, og vri skuddene forbi Sejr Jensen i Bodø-målet.

I tillegg dro Tine Poklar fram den éne sterke prestasjonen etter den andre. Og som alltid hjelper det å ha en målvakt som plukker baller.

– Jeg er fornøyd med at vi ikke gir oss, og trykker på selv om ting ikke funker så bra i 1. omgang. Til slutt ble det for vanskelig for dem (Bodø) å holde følge. Det er takket være bredden og rutinen vår. Hadde de hatt et litt bedre lag, hadde de tatt oss i dag, sa Apelgren, og legger til:

- Det jeg kanskje er mest glad for i dag, er at det er nettopp denne bredden som gjør oss så sterke. Vi kan ikke spille kanonmatcher tre dager i uken, og da er det så utrolig viktig at vi har vinnerskaller som står fram når man trenger dem som mest. Som Norges beste klubb, er det helt avgjørende at vi har en bredere stall enn konkurrentene, og det er det som er vårt sterkeste kort!

For dårlige fra sju meter

Og svensken presiserer at slike 1. omganger, med hele 10 bomskudd og en flora av tekniske feil, ikke holder mot bedre motstand:

– Da taper man, er den klare beskjeden fra svensken.

Én annen ting som MÅ begynne å sitte om Elverum skal fortsette å plukke poeng i Champions League og topplagene i eliteserien, er straffeskuddene. Mot Bodø ble det fire bom på seks straffer. To fra Richard Hanisch og to fra André Lindboe. Og en uttelling på 33,3 prosent kan man ikke være fornøyd med på dette nivået.

- Man behøver ikke å være håndballtrener for å se at det ikke er bra nok. Det holder ikke verken mot bedre eller dårligere motstand, konstaterer Apelgren.

- Betyr det at du kommer til å gjøre endringer på hvem du bruker som straffeskyttere?

- Det må vi fundere litt på, men det er ikke umulig, svarer svensken.

Kevin Gulliksen ble kampens toppscorer med åtte mål.

Artikkeltags