Norsk herrehåndball har ikke vært representert i gruppespillet i Champions League siden 2009/10-sesongen, da FyllingenBergen fikk spise kirsebær med de store.

Nå er en sju år lang CL-tørke brutt. Og det var Elverum som klarte bragden! Apelgrens menn er klare for den gjeveste turneringen i europeisk klubbhåndball.

Alpla satte inn kampens første mål, og Elverum-spillerne virket litt nølende i starten, uten at det fikk direkte store konsekvenser for stillingen på resultattavla.

Og så introduserte Steffen Stegavik seg. Før pause satte han inn hele åtte mål, og var stort sett nest-sist på det meste av det andre som fant veien til nettmaskene.

Protokoll: Send din gratulasjon til Elverum Håndball her!

Luka Mitrovic hadde ingen god dag lørdag, og fortsatte den dårlige tendensen mot Alpla Hard. Da er det godt å ha en ringrev i bakhånd. Lars Nordberg kom inn, gjorde en god jobb i forsvar, og viste også gamle kunster framover på banen. Leverte en nydelig pasning til Stegavik, og satte også inn ett mål selv.

Elverum hadde også muligheten til å gå til pause med en femmålsledelse, men André Lindboe bommet for én gangs skyld denne helgen fra sjumetersmerket.

Det skal også understrekes at Morten Nergaard sto en meget solid 1. omgang for Elverum, og noterte seg for hele 10 redninger.

Etter hvilen virket Elverum fast bestemt på at de skulle avgjøre tidlig. Etter 10 minutter ledet Apelgrens menn med fem mål (21-16), men likevel klarte østerrikerne å bite seg fast, og etter halvspilt omgang lå Elverum plutselig bare foran med to mål.

Det hjalp heller ikke på at østerrikerne valgte å sette frimerke på Stegavik. De andre bakspillerne klarte ikke helt å erstatte åttemålsscoreren fra første omgang, men de svarte og hvite kjempet det de var gode for i forsvar, spesielt anført av en meget sterk Petter Øverby. Dermed fikk de også kontringsmålene de var ute etter, og holdt stort sett østerrikerne to til tre mål bak.

Kvalitetsmessig sank nivået på kampen mange hakk de siste 10 minuttene, og det ble mange bomskudd og tekniske feil fra begge lag.

Men det spilte ingen rolle. Elverum holdt unna, var sterkest da det gjaldt, og vant til slutt med tre mål!

Nå venter Champions League!

Gruppeseier gir Elverum plass i gruppe C i Champions League, der HC Metalurg, Skjern Handbold (med Bjarte Myrhol og Magnus Dahl), HC Motor Zaporozhye, Kadetten Schaffhausen og HCM Baia Mare (Steffens Stegaviks klubb forrige sesong) venter.

Vi fulgte kampen direkte: