Gå til sidens hovedinnhold

Björkman: – Dette viser virkelig hans storhet

Sjekk hvem som åpner lommeboka for Elverum Håndball!

Artikkelen er over 6 år gammel

Elverums erkefiende nummer én, Erlend Mamelund, åpner lommeboka for Elverum Håndball, og gir 50 øre pr. tilskuer som kommer på kronekampen mot FyllingenBergen. Vi trenger Elverum i slagkraftig form også i årene som kommer, sier Haslum-profilen.

– I mine øyne viser virkelig dette Erlend Mamelunds storhet. Han beviser at han kan tenke to tanker samtidig. På den ene siden kommer han aldri til å spille her, og på mange måter liker han ikke Elverum, men han er klok nok til å forstå at vi trengs i norsk topphåndball. Det er utrolig stort av ham å bidra på denne måten, sier markedssjef i Elverum Håndball, Kalle Björkman.

Han tok selv en telefon til rivalen i rødt, og Mamelund var ikke vanskelig å be.

– Det var ganske enkelt å svare ja. Man kan sikkert si mye om Elverum, men én ting er klart: andre klubber har mye å lære av det Elverum har fått til utenfor banen. De har bygd en håndballkultur som er helt fantastisk, og man må være såpass fornuftig at man vet at man har mye å lære av hvordan det jobbes der oppe. Samtidig skal de ikke være fornøyd med å «alltid» være nummer to på tabellen, gliser Mamelund, og viser til at Haslum så langt har snytt Elverum for flere seriemesterskap.

Men selv om Haslum-profilen åpner lommeboka for sine rivaler, er «snillismen» glemt om klubbene møtes til dyst på parketten i løpet av sluttspillet:

– Jeg er aldri snill på banen, men jeg håper at vi møtes i en eventuell finale. For en gammel traver som meg er det kampene mot Elverum som er morsomme å spille. Det er moro å være der, og det er moro å ha dem på besøk, konstaterer Mamelund, som håper på flere fartsfylte oppgjør mot Elverum i sesongene som kommer:

– Det er viktig at Elverum klarer å beholde en slagkraftig stall, og at de holder et godt nivå. I mine øyne bygger alle kriser nye tanker og ideer, og forhåpentligvis kommer det noe godt ut av denne også, sier den tidligere landslagsspilleren til Østlendingen, og legger til:

– Vi lever så godt i Norge at vi har så vi klarer oss. Det gjelder meg også, og da er det ikke noe problem å bidra.

Det setter markedssjef i Elverum Håndball, Kalle Björkman stor pris på:

– For meg sier dette noe om at vi har en rolle i norsk topphåndball som blir høyt verdsatt. Ja, vi er kanskje det mest hatede laget, men hat betyr også følelser, og jeg tror Mamelund og flere andre skjønner at håndball-hverdagen ikke blir det samme om vi ikke er med på det nivået vi har vært til nå. Jeg setter som sagt stor pris på at de bryr seg om oss, og om våre motstandere synes vi har leve-rett, bør vel vårt eget lokalmiljø gjøre det også, sier svensken, som er snar med å legge til at klubben har fått fantastisk støtte også i nærområdet.

– Vi nærmer oss 600.000 kroner nå, og vi jobber fortsatt for fullt med å nå målet om to millioner kroner via «blanke ark»-kampanjen. At flere profiler i håndballmiljøet bidrar er med på å gi oss en skikkelig boost, konstaterer den spillende markedssjefen.

For det er slett ikke bare Erlend Mamelund som har blitt med på Elverums «blanke ark»-initiativ.

Også flere nåværende og tidligere eliteserietrenere har bidratt.

Jan-Ivar Lorentzen gjorde seg kjent som en Elverum, og kanskje spesielt Taiga’n-venn, da han trente Follo, og han gir velvillig 1 krone pr. tilskuer som kommer på kronekampen mot FyllingenBergen neste søndag.

Det betyr at han kan måtte hoste opp så mye som 2.500 kroner til sin tidligere klubbrival, om Elverum fyller hallen.

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno gir heholdsvis 50 øre og 25 øre pr. tilskuer, og er klare på at rivaliseringen er så viktig for norsk håndball at de ønsker å bidra til at Elverum blir en verdig motstander på øverste nivå.

Lorentzen har skrevet noen virkelig rørende ord om oss på sin Facebook-side (se under), og det er utrolig moro at også Kurtovic  og Skarpsno er med og støtter oss. Jeg tror begge legger kampene mot Elverum på en litt annen hylle enn mange andre oppgjør i eliteserien. Jeg håper og tror at det er litt ekstra følelser forbundet med å spille mot oss og vårt publikum, sier Björkman.

Dette skriver Elverum-rivalene på sine Facebook-sider:


Jan-Ivar Lorentzen, tidligere Follo-trener (gir 1 krone pr. tilskuer)

Jeg husker det godt. Kanskje det beste minnet fra mine fem år som Follo-trener. Philip Åkesson som redder fra Morten Post alene på blank goal i sluttsekunden. Seier med ett mål borte i gode gamle Elverumshallen. Det var god stemning på bussen hjem. Sixten Kjernlie spanderte to kasser i pur glede. For "lille" Follo var det å slå Elverum borte en bragd. Etter hvert ble det "full hall", Terningen og fantastiske Taigaen. Det beste stedet i Norge å spille herrehåndball. Jeg mener mye om de veivalgene Elverum Håndball etter hvert har tatt, men i en sådan stund skal det ligge. Norsk Topphåndball trenger Elverum - og ikke minst Taigaen. Denne fantastiske supportergjengen med Ola Nordstrøm, Svein Støa, Jim Roger Ottervik og de andre. Til ære for spesielt dem kaster jeg meg med i kampen. Det er å tide å ordne opp. Jeg bidrar gjerne. Lykke til!

Marinko Kurtovic, trener ØIF Arendal (gir 50 øre pr. tilskuer)

Kom igen folkens. Lite dær o hær så blir det bra. Vi behøver bønderna i ligan. Vem skall vi annars slåss med?

Tom-Eirik Skarpsno, trener Haslum (gir 25 øre pr. tilskuer)

Alltid moro å møte EHH, så gode initiativ får man støtte! Lykke til!

Kommentarer til denne saken