Østlendingen mener: Resultatene som teller

LOKAL PROFIL: Med Didrik Linderud ut er det bare én elverumsing igjen i A-troppen til Elverum Håndball.

LOKAL PROFIL: Med Didrik Linderud ut er det bare én elverumsing igjen i A-troppen til Elverum Håndball. Foto:

DEL

LederMed Didrik Linderud på veg ut dørene på Terningen Arena sitter Elverum Håndball igjen med kun én lokal spiller i A-lagstroppen. Linderud er nå på veg til FyllingenBergen.

Siden broren Sander dro til Sandefjord tidligere år, er det bare Jonas Elverhøy igjen i A-troppen til Norges beste håndballag. Det kan det være delte meninger om, og særlig bobler meningene fram når det går dårlig. I Elverum Håndball går det langt fra dårlig.

Elverumsingene, hvis man kan kalle dem det da, gjør det som vanlig godt i hjemlig serie, de vant cupfinalen, og i vinter har de vist Håndball-Europa at de også kan hamle opp med det beste – både på og utenfor banen. Poengfangsten i Mesterligaen har vært så som så, men Elverum har levert solide forestillinger mot Paris Saint-Germain og Barcelona, to av verdens beste lag. Det står respekt av den jobben som er lagt ned både sportslig og i å legge rammene rundt.

Det er bare et par-tre uker siden sportssjef i Nybergsund, Ola Brenden, proklamerte at han hadde formelen klar på hvordan klubben skulle vokse i årene som kommer. Lokal profil står ikke høyest på den prioriteringslista. Han mener Sundet har vært for opptatt av å fronte en lokal profil.

Når man er en 3. divisjonsklubb i norsk fotball, skal det være mulig å få opp lokale spiller, men nåløyet blir trangere når man snakker Norges beste håndballag. Det må sjølsagt jobbes godt med rekruttering, og det gjør klubben, men det er ingen tvil om at det er gøyere å gå i Terningen Arena når laget presterer.

Om ikke lokale lag holder en sportslig lokal profil, er det viktig at lagene bidrar til å skape verdier i lokalsamfunnet på sin måte. Det gjør Elverum Håndball.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags